LSV predala Predlog zakona, neka ga ministar iskoristi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 03. 07. 2017. | Komentara: 0

LSV predala Predlog zakona, neka ga ministar iskoristi

Novi Sad, 03. jul 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da je predsednik LSV Nenad Čanak prošle nedelje, u sredu 28. juna u Narodnoj skupštini Republike Srbije podneo Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

LSV

Čanak je to spomenuo i u govoru u parlamentu, ukazujući tadašnjoj mandatarki, a današnjoj premijerki Ani Brnabić, da je vremena da se spreči prodaja zemlje strancima sve manje i da nema izgovora da nije bilo vremena da se takav zakon napravi i usvoji.

Predaja ovog zakonskog predloga je bila logičan nastavak svih naših insistiranja u proteklih godinu i po dana kod vlasti u Republici Srbiji da zaštiti interese vojvođanskih paora i svih građanki i građana Vojvodine tako što će sprečiti prodaju zemlje strancima, 

Godinu i po dana upozoravamo da će u skladu sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju sa EU od 1. septembra 2017. godine državljani Evropske unije moći ovde, kod nas, kupovati zemlju. Kolika god cena bila, njima će biti jeftino jer je u EU zemlja skuplja.

Isto toliko, iz dana u dan samo mi skrećemo pažnju da vreme ističe i da se Zakon o poljoprivrednom zemljištu mora izmeniti onako kako je to uradila, na primer, Slovačka.

Ta članica EU propisala je da stranci mogu kupiti zemlju, ali uz uslov da tamo žive deset godina, da se tri godine bave poljoprivredom i da im nadležni državni organ da neophodnu dozvolu da kupe zemlju.

Upravo takva rešenja smo i ugradili u naš predlog zakona.

Dakle, budući da je od danas do 1. septembra ostalo još svega 59 dana, nema potrebe za time da se pravi neki novi Nacrt zakona i dodatno gubi vreme,već ministar Nedimović može iskoristiti naš predlog i odmah krenuti u javnu raspravu koju najavljuje i za koju je kako sam kaže potrebno još 10 do 15 dana.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Akcije/Kampanje | Subota, 12. 12. 2009. | Komentara: 0

LSV mora još da se proširi i ojača

Ovaj kongres se održava u veoma turbulentnim vremenima. I, moj govor će ovoga puta biti nešto drugačiji nego obično, zato što neke velike svečarske atmosfere, kao što vidite i sami, nema. Razlog je vrlo jednostavan. Ovo je radni kongres.
Akcije/Kampanje | Sreda, 07. 10. 2009. | Komentara: 0

Izložba fotografija povodom pobede nad neonacistima

NOVI SAD - Povodom dvogodišnjice antifašističkog marša u Novom Sadu 7. oktobra 2007. godine, danas je u novosadskoj Galeriji Most otvorena izložba fotografija troje novosadskih fotoreportera, zabeležene tog dana. Fotografije Sandre Vojnović, Aleksandra Kamasija i Vladimira Jovanovića pokazuju dešavanja tog dana na raznim lokacijama u Novom Sadu
Akcije/Kampanje | Subota, 06. 06. 2009. | Komentara: 0

Ligaši čistili kej

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine organizovala je danas, povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, akciju čišćenja keja na potezu od parka kod Filozofskog fakuleteta do Štranda. Kako je tom prilikom istakla pomoćnica ministra za zaštitu životne sredine i funkcionerka LSV Danica Baćanović, reč je o simboličnoj akciji koja građane treba da podseti da se životna sredina čuva svaki dan.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook