LSV prikuplja potpise u 70 mesta širom Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Najave | Petak, 13. 11. 2015. | Komentara: 0

LSV prikuplja potpise u 70 mesta širom Vojvodine

Novi Sad, 14. novembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine ovog vikenda prikuplja potpise za zaštitu vojvođanskih poljoprivrednika i spas vojvođanskih oranica u 70 mesta na 114 lokacija širom AP Vojvodine.

LSV

Podsetimo, Liga socijaldemokrata Vojvodine prikuplja 100 hiljada potpisa  s namerom da se raspiše referendum kojim će biti zatraženo od Vlade Republike Srbije i Narodne skupštine Republike Srbije da zaštite domaće poljoprivrednike, mala i srednja poljoprivredna gazdinstva od nelojalne konkurencije iz inostranstva, ali i od domaćih tajkuna, prilikom kupovine poljoprivrednog zemljišta.  

Inicijativom se takođe zahteva i da država zaštiti ovdašnje poljoprivrednike i prilikom izdavanja državnog zemljišta u dugoročni zakup, bilo da je reč o strancima ili domaćim tajkunima.

Detaljan spisak lokacija na kojima će građani i građanke ovog vikenda moći da potpišu inicijativu LSV u vojvođanskim gradovima i opštinama pročitajte u posebnom dokumentu.

Biro za informisanje 
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Nedelja, 28. 06. 2015. | Komentara: 0

Šesti Ligaški kotlić

ZRENJANIN - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin je danas, 28. juna 2015. godine, organizovao tradicionalnu manifestaciju, takmičenje u kuvanju riblje čorbe, na obali Begeja u centru grada. Više od 250 gostiju je uveličalo manifestaciju.
Iz medija | Nedelja, 28. 06. 2015. | Komentara: 0

Čanak: Liga nije ničiji privezak

NOVI SAD - Premijer Aleksandar Vučić uvažio je neke od primedbi, koje su se odnosile na sudbinu Elektrovojvodine, i odlučan je u nameri da se u sklopu korporativizacije EPS-a ne samo sedište nacionalnog operativnog dispečerskog centra preseli u Novi Sad, nego i da u Novi Sad bude prebačena elektrodistribucija za celu Srbiju. 
Izjave | Nedelja, 28. 06. 2015. | Komentara: 0

Čanak i Vučić nisu razgovarali o koaliciji

BEOGRAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški, negirao je u izjavi za Politiku spekulacije da je na nedavnom sastanku lidera LSV Nenada Čanka i premijera Vlade Srbije Aleksandra Vučića bio reči eventualnoj postizbornoj koaliciji za izbore u AP Vojvodini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook