LSV prikuplja potpise u 70 mesta širom Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Najave | Petak, 13. 11. 2015. | Komentara: 0

LSV prikuplja potpise u 70 mesta širom Vojvodine

Novi Sad, 14. novembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine ovog vikenda prikuplja potpise za zaštitu vojvođanskih poljoprivrednika i spas vojvođanskih oranica u 70 mesta na 114 lokacija širom AP Vojvodine.

LSV

Podsetimo, Liga socijaldemokrata Vojvodine prikuplja 100 hiljada potpisa  s namerom da se raspiše referendum kojim će biti zatraženo od Vlade Republike Srbije i Narodne skupštine Republike Srbije da zaštite domaće poljoprivrednike, mala i srednja poljoprivredna gazdinstva od nelojalne konkurencije iz inostranstva, ali i od domaćih tajkuna, prilikom kupovine poljoprivrednog zemljišta.  

Inicijativom se takođe zahteva i da država zaštiti ovdašnje poljoprivrednike i prilikom izdavanja državnog zemljišta u dugoročni zakup, bilo da je reč o strancima ili domaćim tajkunima.

Detaljan spisak lokacija na kojima će građani i građanke ovog vikenda moći da potpišu inicijativu LSV u vojvođanskim gradovima i opštinama pročitajte u posebnom dokumentu.

Biro za informisanje 
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Izjave | Ponedeljak, 31. 10. 2011. | Komentara: 0

Ustavne kočnice autonomije

NOVI SAD - Potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV Maja Sedlarević ocenila je danas za Dnevnik da su ustavne promene u Srbiji neophodne, navodeći da je važeći Ustav i „prevara Vojvodine, ali i prepreka evropskim integracijama Srbije".
Izjave | Ponedeljak, 31. 10. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina izgubila mnogo zbog manjkavosti Ustava

BEOGRAD - Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš ocenio je, govoreći o godišnjici usvajanja Ustava Republike Srbije, da je u proteklih pet godina Vojvodina mnogo izgubila zbog njegove manjkavosti. Kostreš je za Večernje novosti istakao da se zalaže za što skoriju izmenu Ustava koji bi Vojvodini garantovao izvršnu, zakonodavnu, delimičnu sudsku vlast, izvorne prihode i imovinu.
Izjave | Ponedeljak, 31. 10. 2011. | Komentara: 0

Konuzinov istup je Putinova pretnja

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ponovio je juče da je istup ambasadora Ruske federacije Aleksandra Konuzina na mitingu Srpske napredne stranke nedopustivi diplomatski skandal i mešanje u unutrašnje stvari zemlje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook