LSV prvi put u vlasti u Sremskim Karlovcima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 31. 05. 2012. | Komentara: 0

LSV prvi put u vlasti u Sremskim Karlovcima

SREMSKI KARLOVCI - Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Sremski Karlovci verifikovani su mandati odbornicima i izabrani skupštinski organi čime je okončan proces konstituisanja vlasti u ovoj opštini.

LSV

Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Sremski Karlovci na lokalnim izborima održanim 6. maja osvojio je dva odbornička mesta i dobio priliku da prvi put participira u vlasti.

Karlovačkim ligašima dodeljeno je mesto zamenika predsednika Skupštine opštine, mesto u Administrativno-mandatnoj komisiji, kao i jedan član Opštinskog veća. Predsednica OO LSV Ivana Mecing, nakon što je proglašena za zamenicu predsednika Skupštine opštine, izjavila je da je ovo istorijski uspeh Lige u Sremskim Karlovcima i zahvalila se građanima na podršci.

Posebno je istakla nameru stranke da se oduži glasačima na taj način što će se zalagati za ostvarivanje plana i programa u naredne četiri godine, a to je: bolji položaj poljoprivrednika, ulaganje u sport, osnivanje i jačanje malih i srednjih preduzeća, osvrćući se na podatak da je u karlovačkoj opštini veoma visok procenat nezaposlenosti i da većina građana ostvaruje egzistenciju u Novom Sadu.

(BILSV, 31.05.2012.)



Izjave | Četvrtak, 10. 11. 2011. | Komentara: 0

Kad god se nešto desi na Kosovu, gori Vojvodina

NOVI SAD - Kad god se nešto desi na Kosovu, odmah počne da gori Vojvodina. I to smo imali svaki put. Svaki put kad je nešto na Kosovu, onda ekstremisti počnu da razbijaju po Vojvodini i prebijaju ljude i bodu ih nožem.
Akcije/Kampanje | Sreda, 09. 11. 2011. | Komentara: 0

Liga će se uvek suprotstavljati fašistima

BAČKA TOPOLA - Ja sam srećan čovek, a srećan sam zbog toga što kada sam saznao da će danas biti emitovani snimci sa skupa od pre 20 godina nisam morao da se plašim. Nisam morao da se plašim sebe i svojih reči od pre 20 godina, jer stojim iza svega što sam rekao, istakao je večeras u Bačkoj Topoli lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Događaji | Sreda, 09. 11. 2011. | Komentara: 0

Otkriven spomenik Mihajlu Pupinu

NOVI SAD - Spomenik velikom srpskom naučniku i pronalazaču Mihajlu Pupinu, otkriven je danas na platou kod raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina i Ulice Modene. Spomenik, rad vajara Save Halugina, otkrili su predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i autor spomenika, a tokom svečanosti je održan i kulturni program u režiji đaka OŠ "Mihajlo Pupin" iz Veternika



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook