LSV - VOJVOĐANI podržava štrajk prosvetnih radnika

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržava štrajk prosvetnih radnika

Novi Sad, 16. septembar 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI pruža podršku prosvetnim radnicima koji danas organizuju štrajk upozorenja i protestne skupove širom Vojvodine i Srbije.

LSV

Vlast nije ispunila niti jedno obećanje dato prosvetnim radnicima. Čak nisu ispoštovali ni dokument o položaju prosvetnih radnika koji su sami pisali.

To se odnosi na zarade, ali i na obećanje premijera Miloša Vučevića da će Vlada i Narodna skupština usvojiti izmene Krivičnog zakona, kojima će i prosvetni radnici dobiti status službenog lica.

Nedopustivo je da status naše prosvete bude na marginama, a da vlast širi svoj populizam, novac troši na militarizaciju društva, a obrazovni sistem u potpunosti zanemaruje.

U školama padaju plafoni na učenike, kada je toplo nema klima, a kada je hladno grejanje je loše.

Pozivamo sve građane Srbije da podrže borbu prosvetara. Veliki Dositej Obradović nam je još pre više od dva veka govorio: „Knjige, braćo moja, knjige, a ne zvona i praporce“.


Miroslav Grujić
član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 



Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Ogorčeni smo zbog varvarskog napada na grad Lavov u Ukrajini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, kao i njen Gradski odbor Novi Sad, izražavaju duboko žaljenje povodom bombardovanja Lavova, prijateljskog grada Novog Sada, od strane ruskog agresora i izjavljuju saučešće porodicama i prijateljima svih nastradalih.
Odbori LSV | Sreda, 04. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI traži smenu pomoćnice gradonačelnika Zrenjanina

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas zrenjaninskom gradonačelniku Simi Salapuri zahtev za smenu njegove pomoćnice Vere Milošev, koja je na javnom mestu napala dečaka sa razvojnim problemima.
Saopštenja | Subota, 31. 08. 2024. | Komentara: 0

Prosvetni radnici da dobiju status službenog lica

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u potpunosti podržava zahteve sindikata prosvetnih radnika koji su ponovo zatražili da se i njima prizna status službenog lica.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook