LSV-VOJVOĐANI: Košarkašu Boriši Simaniću pod hitno dodeliti nacionalnu penziju!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Košarkašu Boriši Simaniću pod hitno dodeliti nacionalnu penziju!

Novi Sad, 4. septembar 2023 - Nakon uznemirujućih vesti iz Manile sa Svetskog prvenstva u košarci, zbog teške povrede Boriše Simanića, LSV - Vojvođani poziva nacionalni košarkaški savez i nadležno Ministarstvo sporta i omladine da reaguju i pokrenu proceduru dodele sportske nacionalne penzije našem reprezentativcu. 

LSV

U situaciji kada mnogi sportisti otkazuju nastupe za nacionalni tim, odgovorno je i ljudski da nadležni sportski i državni organi reaguju u slučaju kada profesionalni sportista zadobije povredu sa trajnim invaliditetom nastupajući za reprezentaciju svoje zemlje. 

Na taj način država će pokazati brigu i odgovornost prema svakom sportisti koji državni grb stavi ispred ličnih interesa i profesionalne karijere.


Aleksandar Rudić
Član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani




Forum žena LSV | Četvrtak, 07. 07. 2011. | Komentara: 0

Saradnja političarki, sindikalki i žena iz NVO

NOVI SAD - Drugog dana seminara u organizaciji Sekcije žena Granskog sindikata hemije, nemetala, energetike i rudarstva "Nezavisnost", na temu "Ženski lobi " saradnja političarki, sindikalki i žena iz NVO" govorila je Ana Kandić, trenerica Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine.
Izjave | Sreda, 06. 07. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Očekujemo podršku za izmene zakona o lustraciji

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine novembra prošle godine dostavila je Skupštini Republike Srbije predlog za izmenu Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava (Zakona o lustraciji), kojim bi se važenje tog akta koji praktično nije ni zaživeo, sa 10 produžilo na 20 godina, ali do danas to nije stiglo na dnevni red parlamenta.
Izjave | Sreda, 06. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Razgovori idu teško, spori su i naporni

NOVI SAD - Tekst zakona o javnoj svoji trebalo bi do 15. jula da bude upućen Vladi Srbije, a najveća teškoća u izradi tog propisa je pitanje svojine Vojvodine, rekao je danas predsednik radne grupe za izradu tog zakona Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook