LSV - VOJVOĐANI: Ogorčeni smo zbog varvarskog napada na grad Lavov u Ukrajini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Ogorčeni smo zbog varvarskog napada na grad Lavov u Ukrajini

Novi Sad, 5. septembar 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, kao i njen Gradski odbor Novi Sad, izražavaju duboko žaljenje povodom bombardovanja Lavova, prijateljskog grada Novog Sada, od strane ruskog agresora i izjavljuju saučešće porodicama i prijateljima svih nastradalih.

LSV

Novi Sad dobro zna kako izgleda kada bezumna sila napada i ruši te. 

Ovim putem LSV – VOJVOĐANI nude podršku prijateljskom Lavovu i svim njegovim građankama i građanima na putu oporavka. Takođe, pozivamo gradonačelnika Lavova Andrija Sadovjia (Andriy Sadovyi) da javno saopšti koja vrsta pomoći im je sada potrebna, kako bismo im i na taj način olakšali situaciju u kojoj su se našli, ne samo kao vid solidarnosti nego i u vidu iskrene podrške u borbi za njihov ponosni i slobodarski grad.

Pozivamo i gradonačelnika Novog Sada, kao i sve zvaničnike, ali i građanke i građane našeg grada da se ujedinimo oko pomoći Lavovu i zajedno osudimo ovaj napad na isti.

Слава Украïнi!
Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI
Novi Sad




Saopštenja | Ponedeljak, 16. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržava štrajk prosvetnih radnika

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI pruža podršku prosvetnim radnicima koji danas organizuju štrajk upozorenja i protestne skupove širom Vojvodine i Srbije.
Saopštenja | Nedelja, 15. 09. 2024. | Komentara: 0

Mladom čoveku u Srbiji ne treba puška, nego škola, dobro plaćen posao i moderna država

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI snažno se protivi nameri Aleksandra Vučića i njegove vlasti da se ponovo uvede služenje obaveznog vojnog roka u Srbiji.
Saopštenja | Subota, 14. 09. 2024. | Komentara: 0

Vlada da proglasi Dane pobede nad fašizmom u Srbiji

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Vladu Republike Srbije da na dostojanstven način obeleži 80. godišnjicu oslobođenja od fašizma.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook