LSV - VOJVOĐANI: Ogorčeni smo zbog varvarskog napada na grad Lavov u Ukrajini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Ogorčeni smo zbog varvarskog napada na grad Lavov u Ukrajini

Novi Sad, 5. septembar 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, kao i njen Gradski odbor Novi Sad, izražavaju duboko žaljenje povodom bombardovanja Lavova, prijateljskog grada Novog Sada, od strane ruskog agresora i izjavljuju saučešće porodicama i prijateljima svih nastradalih.

LSV

Novi Sad dobro zna kako izgleda kada bezumna sila napada i ruši te. 

Ovim putem LSV – VOJVOĐANI nude podršku prijateljskom Lavovu i svim njegovim građankama i građanima na putu oporavka. Takođe, pozivamo gradonačelnika Lavova Andrija Sadovjia (Andriy Sadovyi) da javno saopšti koja vrsta pomoći im je sada potrebna, kako bismo im i na taj način olakšali situaciju u kojoj su se našli, ne samo kao vid solidarnosti nego i u vidu iskrene podrške u borbi za njihov ponosni i slobodarski grad.

Pozivamo i gradonačelnika Novog Sada, kao i sve zvaničnike, ali i građanke i građane našeg grada da se ujedinimo oko pomoći Lavovu i zajedno osudimo ovaj napad na isti.

Слава Украïнi!
Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI
Novi Sad




Izjave | Subota, 13. 07. 2024. | Komentara: 0

Vučić izmišlja neprijatelje, atentate, ličnu ugroženost ili ugroženost svoje porodice...

Aleksandar Olenik, advokat i član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da region želi uništenje Srbije, kaže da su „svi nacionalisti i agresori uvek izmišljali protivnike, ugroženost naroda ili moguće napade drugih država".
Saopštenja | Četvrtak, 11. 07. 2024. | Komentara: 0

Delegacija LSV - VOJVOĐANI na komemoraciji u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI boravila je danas u Bosni i Hercegovini na komemoraciji povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici.
Izjave | Četvrtak, 11. 07. 2024. | Komentara: 0

Vreme je da se okrenemo saradnji i reformi Srbije

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš kaže za Danas da je ekspanzionizam kao koncept politička ideja koja se kao bumerang vrati onom narodu koji je pokreće na najgori mogući način.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook