LSV-Vojvođani: Pogodnosti za plaćanje komunalnih usluga za sve građane Srbije!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 01. 11. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Pogodnosti za plaćanje komunalnih usluga za sve građane Srbije!

Vršac, 1. novembar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da odluka da samo građani Beograda imaju privilegiju plaćanja računa na rate i otpisa kamate, dok danas, 1. novembra 2023. godine, svedočimo poskupljenju cene plina za 10% i 8% skupljoj ceni struje, predstavlja duboku nepravdu i stvara ozbiljnu socijalnu i ekonomsku nejednakost. Ovakva diskriminacija ostalih regiona, posebno Vojvodine, postaje sramotna praksa. Njom se drastično krši 21. član Ustava Srbije i promoviše diskriminacija građana.

LSV

Jasno je i da vlast pogodnosti daje u sredinama u kojima se održavaju lokalni izbori.

Građani Vojvodine, kao i svi ostali građani Srbije, suočavaju se sa sve većim izazovima u održavanju finansijske stabilnosti. Povećanje cena osnovnih potrepština, poput plina i struje, dodatno opterećuje porodične budžete. U takvim okolnostima nedostupnost pogodnosti plaćanja računa na rate i otpisa kamate dodatno otežava situaciju i stvara osećaj nepravde.

Zahtevamo da ovakav diskriminatorski odnos momentalno prestane, ali s obzirom na to da znamo da je vlast u Srbiji duboko centralizovana, ne očekujemo bilo kakve izmene ustaljene prakse.

Jedino rešenje je promena vlasti i istinska decentralizacija države, koja će omogućiti iste uslove za sve delove države, pa i AP Vojvodine.

Marija Miljkov
Predsednica Gradskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine- VOJVOĐANI
Vršac




Izjave | Utorak, 05. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Ne mogu biti zadovoljna položajem AP Vojvodine

NOVI SAD - Kao Vojvođanka i kao aktivistkinja za najširu autonomiju AP Vojvodine ne mogu ni u kom slučaju biti zadovoljna sadašnjim položajem APV. U ovom momentu imamo Ustav koji iz puno razloga nije dobar, a po pitanju Vojvodine mislim da su napravljene najveće greške " izjavila je u intervjuu za Hrvatsku riječ potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević.
Odbori LSV | Utorak, 05. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina radi, a Beograd troši

ZRENJANIN - Vojvodina ima najviše udela u izvozu u državi, dok je uvoz najveći u Beogradu, što nam govori da se u Vojvodini radi, a u Beogradu troši, istakao je danas potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton.
Iz medija | Ponedeljak, 04. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini vratiti svu otetu imovinu

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak dogovorio je sa premijerom Mirkom Cvetkovićem da se formira stručni tim, čiji će zadatak biti da izradi set zakona koji se odnosi na imovinu Vojvodine i lokalnih samouprava.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook