LSV-Vojvođani: Pogodnosti za plaćanje komunalnih usluga za sve građane Srbije!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 01. 11. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Pogodnosti za plaćanje komunalnih usluga za sve građane Srbije!

Vršac, 1. novembar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da odluka da samo građani Beograda imaju privilegiju plaćanja računa na rate i otpisa kamate, dok danas, 1. novembra 2023. godine, svedočimo poskupljenju cene plina za 10% i 8% skupljoj ceni struje, predstavlja duboku nepravdu i stvara ozbiljnu socijalnu i ekonomsku nejednakost. Ovakva diskriminacija ostalih regiona, posebno Vojvodine, postaje sramotna praksa. Njom se drastično krši 21. član Ustava Srbije i promoviše diskriminacija građana.

LSV

Jasno je i da vlast pogodnosti daje u sredinama u kojima se održavaju lokalni izbori.

Građani Vojvodine, kao i svi ostali građani Srbije, suočavaju se sa sve većim izazovima u održavanju finansijske stabilnosti. Povećanje cena osnovnih potrepština, poput plina i struje, dodatno opterećuje porodične budžete. U takvim okolnostima nedostupnost pogodnosti plaćanja računa na rate i otpisa kamate dodatno otežava situaciju i stvara osećaj nepravde.

Zahtevamo da ovakav diskriminatorski odnos momentalno prestane, ali s obzirom na to da znamo da je vlast u Srbiji duboko centralizovana, ne očekujemo bilo kakve izmene ustaljene prakse.

Jedino rešenje je promena vlasti i istinska decentralizacija države, koja će omogućiti iste uslove za sve delove države, pa i AP Vojvodine.

Marija Miljkov
Predsednica Gradskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine- VOJVOĐANI
Vršac




Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Ligaši ubedljivo pobedili u Tomaševcu

ZRENJANIN - Kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine postigli su zapažene rezultate na izborima za savete 11 mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina, istakao je danas Vladimir Milošev, član Izvršnog odbora GrO LSV i šef Izbornog štaba.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Konferencija za štampu Gradske organizacije u Subotici

SUBOTICA - Predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić istakao je danas da loši demografski pokazatelji zahtevaju preduzimanje koraka kako bi se negativni trendovi zaustavili, te da se zbog toga Liga zalaže da se trudnicama obezbedi naknada u visini pune plate.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Performans za subotičko pozorište

SUBOTICA - Povodom Svetskog dana pozorišta, 27. marta, Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici organizovala je juče performans ispred zgrade Narodnog pozorišta u izgradnji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook