LSV-VOJVOĐANI: Stop centralizaciji! Pare da ostanu gradovima i opštinama!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 05. 08. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Stop centralizaciji! Pare da ostanu gradovima i opštinama!

Novi Sad, 5. avgust 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI upozorava da se predlogom izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja ponovo drastično krše prava lokalnih samouprava. Ako se predložene izmene budu usvojile, grad Novi Sad ostao bi bez 100 miliona dinara godišnje u budžetu, što jasno ukazuje na snažnu nameru centralističkog odlučivanja, bez ikakvih garancija da će se novac prikupljen od prekršajnih kazni namenski trošiti da se poveća bezbednost svih nas u saobraćaju.

LSV

Postavlja se pitanje zašto se gradovima i opštinama uskraćuje i to malo prihoda koje su do sada imale.

Jasno je da niko iz ove centralističke vlasti ne može da prepozna i reši probleme građana Novog Sada, Niša, Subotice ili Pirota.

I zato su potrebne promene!

Slavica Kurtinović
Članica Glavnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani



Odbori LSV | Utorak, 31. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani će pobediti i konceptom Na ravne časti ojačati Vojvodinu

Svakodnevno smo svedoci nemaštine i problema sa kojima se svi susrećemo i nimalo ne čude protesti radnika Pošte, blokada Kvantaške pijace i katastrofalno stanje naše poljoprivrede i životne sredine, dok se miljenicima vlasti i verskim zajednicama daje veliki deo gradskog budžeta.
Odbori LSV | Sreda, 25. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Vršačka regija infrastrukturno zapostavljena. Ispravićemo tu nepravdu!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da građanke i građani Vršca, kao integralni deo Vojvodine i Srbije, zaslužuju jednak tretman u svakom pogledu, uključujući i infrastrukturu. Vojvodina je kroz istoriju bila važan deo Srbije, sa svojim specifičnostima, tradicijama i kulturom, i njeni građani su uvek dali svoj doprinos razvoju države.
Saopštenja | Ponedeljak, 23. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Vlast koja ne garantuje prava građana mora da ode!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od najviših čelnika ove države, Aleksandra Vučića i Ane Brnabić, da pruže zaštitu građanskoj aktivistkinji Aidi Ćorović i pod hitno učine sve da se pronađu osobe koje pozivaju na njenu smrt.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook