LSV-Vojvođani: Subotica ne sme biti poligon za šoviniste

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 03. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Subotica ne sme biti poligon za šoviniste

Subotica, 3. septembar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti grada Subotice da pod hitno saniraju štetu koja je počinjena na natpisima dobrodošlice u grad na mađarskom jeziku.

LSV

Šteta je načinjena na Paliću, te u Kelebiji i samom gradu Subotici.

Zahtevamo od gradonačelnika Stevana Bakića i predsednik Skupštine grada Subotice Balinta Pastora da, prilikom otklanjanja štete, ovog puta ispoštuju Statut grada Subotice i ove natpise dobrodošlice istaknu i na ostala dva jezika koji su u službenoj upotrebi, odnosno i na hrvatskom i bunjevačkom jeziku.

Jasno je da je sve ovo posledica nacionalističkih politika koje promovišu Srpska napredna stranka i Saveza vojvođanskih Mađara.

Politika koja se bazira na promociji šovinističkog narativa nekakvog Baje Malog Knindže za posledicu ima ovakva dela.

Subotica je grad svih njenih građana i ne sme biti poligon za nacionalizam i šovinizam.

Robert Damjanović Čokić
Predsednik Gradskog odbora LSV-Vojvođani Subotica i odbornik u Skupštini grada Subotice



Izjave | Utorak, 19. 07. 2011. | Komentara: 0

Vraćanje imovine Vojvodini ne ugrožava Srbiju

NOVI SAD - Predsednik radne grupe za izradu zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš, istakao je danas u izjavi za RTV da je izrada tog zakona dospela u ćorsokak zbog stavova koji se odnose na pravo AP Vojvodine da bude vlasnik velikih sistema.
Izjave | Ponedeljak, 18. 07. 2011. | Komentara: 0

Nezadovoljstvo oslobađajućom presudom Šandoru Kepiru

NOVI SAD - Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Aleksandar Jovanović izrazio je nezadovoljstvo presudom Suda u Budimpešti, kojom se kapetan mađarske žandarmerije u Drugom svetskom ratu Šandor Kepiro oslobađa krivice. Šandor Kepiro optužen je za ratni zločin protiv Srba, Jevreja i Roma tokom Novosadske racije,
Saopštenja | Ponedeljak, 18. 07. 2011. | Komentara: 0

Ponoviti suđenje Kepirou

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da nadležni državni organi Srbije zatraže od mađarskog pravosuđa ponavljanje suđenja Šandoru Kepirou koji je danas, pred sudom u Budimpešti oslobođen krivice za ratni zločin protiv Srba, Jevreja i Roma 1942. godine. Nakon ovog suđenja, ostao je bolan utisak da je na odluku suda uticala Kepirova starost i zdravstveno stanje, a što su skandirajući potencirale i njegove pristalice.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook