LSV-Vojvođani: Subotica ne sme biti poligon za šoviniste

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 03. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Subotica ne sme biti poligon za šoviniste

Subotica, 3. septembar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti grada Subotice da pod hitno saniraju štetu koja je počinjena na natpisima dobrodošlice u grad na mađarskom jeziku.

LSV

Šteta je načinjena na Paliću, te u Kelebiji i samom gradu Subotici.

Zahtevamo od gradonačelnika Stevana Bakića i predsednik Skupštine grada Subotice Balinta Pastora da, prilikom otklanjanja štete, ovog puta ispoštuju Statut grada Subotice i ove natpise dobrodošlice istaknu i na ostala dva jezika koji su u službenoj upotrebi, odnosno i na hrvatskom i bunjevačkom jeziku.

Jasno je da je sve ovo posledica nacionalističkih politika koje promovišu Srpska napredna stranka i Saveza vojvođanskih Mađara.

Politika koja se bazira na promociji šovinističkog narativa nekakvog Baje Malog Knindže za posledicu ima ovakva dela.

Subotica je grad svih njenih građana i ne sme biti poligon za nacionalizam i šovinizam.

Robert Damjanović Čokić
Predsednik Gradskog odbora LSV-Vojvođani Subotica i odbornik u Skupštini grada Subotice



Izjave | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Karađorđevići ne treba da žive u Dvorskom kompleksu

BEOGRAD - Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine oštro se protive odredbi predloga zakona o dvorskom kompleksu, po kojoj će porodica prestolonaslednika Karađorđevića i dalje živeti na dvoru! Kako je danas za Kurir istakla portparolka i narodna poslanica Aleksandra Jerkov, Srbija nije monarhija pa je besmisleno da Karađorđevići bez ikakvih obaveza žive u Belom dvoru.
Edukacija LSV | Utorak, 10. 05. 2011. | Komentara: 0

Obuka za kandidate i kandidatkinje na lokalnim izborima

U aprilu i maju ove godine u organizaciji Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (CE LSV) održan je prvi krug edukacije kandidata i kandidatkinja za kandidate i kandidatkinje (KzK) na lokalnim izborima u većini gradskih i opštinskih odbora LSV.
Omladina LSV | Utorak, 10. 05. 2011. | Komentara: 0

Hiljadu balona za Dan pobede nad fašizmom

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine obeležila je danas u centru Novog Sada Dan Evrope i Dan pobede nad fašizmom. Tom prilikom pušteno je 1000 šarenih balona, a članica Izvršnog odbora Omladine LSV Tijana Eter istakla je da nas činjenica da se ta dva važna datuma obeležavaju u jednom, podseća da je borba protiv fašizma jedna od temeljnih vrednosti EU.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook