LSV-Vojvođani: Subotica ne sme biti poligon za šoviniste

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 03. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Subotica ne sme biti poligon za šoviniste

Subotica, 3. septembar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti grada Subotice da pod hitno saniraju štetu koja je počinjena na natpisima dobrodošlice u grad na mađarskom jeziku.

LSV

Šteta je načinjena na Paliću, te u Kelebiji i samom gradu Subotici.

Zahtevamo od gradonačelnika Stevana Bakića i predsednik Skupštine grada Subotice Balinta Pastora da, prilikom otklanjanja štete, ovog puta ispoštuju Statut grada Subotice i ove natpise dobrodošlice istaknu i na ostala dva jezika koji su u službenoj upotrebi, odnosno i na hrvatskom i bunjevačkom jeziku.

Jasno je da je sve ovo posledica nacionalističkih politika koje promovišu Srpska napredna stranka i Saveza vojvođanskih Mađara.

Politika koja se bazira na promociji šovinističkog narativa nekakvog Baje Malog Knindže za posledicu ima ovakva dela.

Subotica je grad svih njenih građana i ne sme biti poligon za nacionalizam i šovinizam.

Robert Damjanović Čokić
Predsednik Gradskog odbora LSV-Vojvođani Subotica i odbornik u Skupštini grada Subotice



Iz medija | Subota, 30. 04. 2011. | Komentara: 0

Anulirati posledice Miloševićevog puča iz 1988.

NOVI SAD - Članovi novoformirane devetočlane Radne grupe za donošenje zakona o svojini Republike Srbije dobili su zadatak da, do kraja praznika, prouče nekoliko već pripremljenih dokumenata u vezi sa vraćanjem imovine pokrajini i lokalnim samoupravama i da na prvi sledeći sastanak dođu sa pripremljenim predlozima, najavio je u intervjuu za "Politiku" predsednik te radne grupe Bojan Kostreš.
Odbori LSV | Petak, 29. 04. 2011. | Komentara: 0

Da Zrenjanin ponovo postane industrijski centar

ZRENJANIN - Aktivistkinje i aktivisti Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovali su akciju povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada, tokom koje je, u centru grada, na Bagljašu i u MZ "Dositej Obradović" ukazano na to da je veliki broj ljudi u prethodnom periodu ostao bez posla i na potrebu da taj grad ponovo postane regionalni industrijski centar u modernoj evropskoj Vojvodini.
Izjave | Petak, 29. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Poboljšanje životnog standarda preduslov za razvoj zemlje

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević čestitala je svim građanima i građankama Vojvodine 1. maj, Međunarodni praznika rada. Sedlarevićeva je istakla da se danas, na žalost, građanke i građani Vojvodine bore sa velikom stopom nezaposlenosti, ali isto tako i sa lošim položajem i niskim stepenom ostvarenosti prava onih koji su zaposleni.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook