LSV-Vojvođani: Vršačka regija infrastrukturno zapostavljena. Ispravićemo tu nepravdu!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 25. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Vršačka regija infrastrukturno zapostavljena. Ispravićemo tu nepravdu!

Vršac, 25. oktobar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da građanke i građani Vršca, kao integralni deo Vojvodine i Srbije, zaslužuju jednak tretman u svakom pogledu, uključujući i infrastrukturu. Vojvodina je kroz istoriju bila važan deo Srbije, sa svojim specifičnostima, tradicijama i kulturom, i njeni građani su uvek dali svoj doprinos razvoju države.

LSV

Dok u raznim delovima Srbije svedočimo otvaranju novih fabrika, autoputeva i drugih infrastrukturnih objekata, Vojvodini se često ne pridaje isti značaj. Čupanje pruga i ukidanje železničkog saobraćaja u Vršcu, a i u ostalim delovima Vojvodine, ne samo da smanjuje mogućnost za ekonomski razvoj i povezanost sa ostalim delovima zemlje, već šalje i poruku da su građani Vojvodine građani drugog reda.

Vršac, kao jedan od ključnih gradova Vojvodine (grad na samoj granici sa Rumunijom, EU), zaslužuje da bude povezan sa ostatkom zemlje putem železničkog saobraćaja. Ovo nije samo pitanje transporta, već i simbol jednakosti, pravičnosti i uzajamnog poštovanja.

Pozivamo nadležne organe da prepoznaju važnost železničkog saobraćaja za građanke i građane Vršca i da preduzmu korake kako bi se ova nepravda ispravila. Svi građani Srbije zaslužuju jednake prilike, bez obzira na to iz kog dela zemlje dolaze.

Marija Miljkov
Predsednica Gradskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine- VOJVOĐANI
Vršac




Izjave | Utorak, 14. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Decentralizacija znači više ovlašćenja srednjem nivou vlasti

BEOGRAD - Komentarišući danas izmene Zakona o finansiranju lokalne samouprave koje su predložili Ujedinjeni regioni Srbije, lider LSV Nenad Čanak rekao je novinarima da je LSV dala potpis da se taj predlog izmena zakona nađe na dnevnom redu jer je to pitanje, naveo je, bitno za dalju demokratizaciju.
Odbori LSV | Utorak, 14. 06. 2011. | Komentara: 0

Predstavnici LSV Novi Sad dali krv

NOVI SAD - Izvršni odbor Gradskog odbora LSV Novi Sad organizovao je jutros akciju dobrovoljnog davanja krvi u okviru koje su se članice i članovi ovog odbora dali krv u Zavodu za transfuziju krvi. Time je obeležen Međunarodni dan dobrovoljnih davalaca krvi, a kako je rekao predsednik IO GrO LSV Novi Sad Robert Kolar, ovaj "mali" gest uzima malo vremena, a nekome će dati puno istog.
Odbori LSV | Ponedeljak, 13. 06. 2011. | Komentara: 0

Važna decentralizacija kulture

ZRENJANIN - Kulturni centar Zrenjanina veoma ambiciozno pristupa stvaranju svog identiteta i imidža, i trudi se da, u zavisnosti od kulturnih interesovanja i senzibiliteta, svim Zrenjanincima obezbedi kvalitetan program koji mogu posmatrati, ali i interaktivno učestovovati u realizaciji programskih aktivnosti, istakla je danas Ankica Dostanić direktorka Kulturnog centra Zrenjanina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook