LSV-Vojvođani: Vršačka regija infrastrukturno zapostavljena. Ispravićemo tu nepravdu!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 25. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Vršačka regija infrastrukturno zapostavljena. Ispravićemo tu nepravdu!

Vršac, 25. oktobar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da građanke i građani Vršca, kao integralni deo Vojvodine i Srbije, zaslužuju jednak tretman u svakom pogledu, uključujući i infrastrukturu. Vojvodina je kroz istoriju bila važan deo Srbije, sa svojim specifičnostima, tradicijama i kulturom, i njeni građani su uvek dali svoj doprinos razvoju države.

LSV

Dok u raznim delovima Srbije svedočimo otvaranju novih fabrika, autoputeva i drugih infrastrukturnih objekata, Vojvodini se često ne pridaje isti značaj. Čupanje pruga i ukidanje železničkog saobraćaja u Vršcu, a i u ostalim delovima Vojvodine, ne samo da smanjuje mogućnost za ekonomski razvoj i povezanost sa ostalim delovima zemlje, već šalje i poruku da su građani Vojvodine građani drugog reda.

Vršac, kao jedan od ključnih gradova Vojvodine (grad na samoj granici sa Rumunijom, EU), zaslužuje da bude povezan sa ostatkom zemlje putem železničkog saobraćaja. Ovo nije samo pitanje transporta, već i simbol jednakosti, pravičnosti i uzajamnog poštovanja.

Pozivamo nadležne organe da prepoznaju važnost železničkog saobraćaja za građanke i građane Vršca i da preduzmu korake kako bi se ova nepravda ispravila. Svi građani Srbije zaslužuju jednake prilike, bez obzira na to iz kog dela zemlje dolaze.

Marija Miljkov
Predsednica Gradskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine- VOJVOĐANI
Vršac




Iz medija | Petak, 03. 11. 2023. | Komentara: 0

Begović: Zrenjanin pripada svima nama

LSV-Vojvođani je ušla u talas promena ne odstupajući od demokratskih vrednosti, multikulturalnosti, decentralizacije, autonomije Vojvodine, antifašizma i proevropskog pravca – kaže Bojana Begović u intervjuu za list Zrenjanin
Izjave | Sreda, 01. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Pastor najviše učinio na popravljanju odnosa Srbije i Mađarske, izbore će raspisati novi predsednik Skupštine Vojvodine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je smrt predsednika Saveza vojvođanskih Mađara i Skupštine AP Vojvodine Ištvana Pastora veliki gubitak za njegovu porodicu, ali i politiku u Vojvodini, naročito za SVM. 
Odbori LSV | Sreda, 01. 11. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Pogodnosti za plaćanje komunalnih usluga za sve građane Srbije!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da odluka da samo građani Beograda imaju privilegiju plaćanja računa na rate i otpisa kamate, dok danas, 1. novembra 2023. godine, svedočimo poskupljenju cene plina za 10% i 8% skupljoj ceni struje, predstavlja duboku nepravdu i stvara ozbiljnu socijalnu i ekonomsku nejednakost. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook