LSV: Cisterne cure, građani zabrinuti, a vlast ćuti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 13. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Cisterne cure, građani zabrinuti, a vlast ćuti

Novi Sad, 13. januar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne organe da u najkraćem mogućem roku informišu javnost o uzrocima najnovijeg akcidenta, prilikom kog je u Pančevu iz cisterne iscureo amonijak.

LSV

Prilikom ovog akcidenta, u bolnicu je primljeno 20 osoba, a stanovnici desetak obližnjih kuća su evakuisani.

Ovo je već četvrti slučaj curenja opasnih materija za samo petnaestak dana. Javnost je sa pravom zabrinuta i očekuje odgovore od nadležnih organa.

Fotografisanja ministara pored prevrnutih cisterni neće pomoći.

Vreme je za konkretne akcije. Ovakvi akcidenti ne smeju sa dešavati.


Rade Maleš
član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Ponedeljak, 14. 02. 2022. | Komentara: 0

Odnos zrenjaninskih vlasti prema selima je skandalozan, ali od njih i očekivan

Liga socijaldemokrata Vojvodine nije iznenađena što je nestručna i bahata vlast u Zrenjaninu, na sednici gradske skupštine, koja je samo nemi izvršilac stranačkih (SNS) eksperimenata od fabrike vode, preko kafilerije i Ling Longa, pa sve do najnovijih, donela skandaloznu odluku kojom se savetima mesnih zajednica oduzima pravo da organizuju i sprovedu mesne izbore i ukida institucija Nadzornog odbora mesnih saveta, a sve to obrazlažući boljom kontrolom i transparentnošću mesnih izbora i izabranih saveta.
Izjave | Subota, 12. 02. 2022. | Komentara: 0

U Vojvodini ukidaju 14 pružnih pravaca, a u Beogradu grade metro

Poslanik poslaničkog kluba Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija Saša Šućurović ukazao je da je 15 pružnih pravaca na teritoriji Srbije ukinuto, odnosno da je 475 kilometara pruge prodato u staro gvožđe. On je tokom skupštinske rasprave napomenuo da je od 15 ukinutih pružnih pravaca, 14 na teritoriji Vojvodine.
Saopštenja | Petak, 11. 02. 2022. | Komentara: 0

Za veću bezbednost u Vojvodini nije dovoljno samo povećati broj policajaca

Užasna i tragična smrt Kristijana Kostića Blekija zabolela je Novi Sad i boleće sve nas još dugo. Činjenica da je uhapšen počinilac Blekijevog ubistva nije i neće umaniti tugu, nemoć i sramotu koju svi osećamo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook