LSV: Cisterne cure, građani zabrinuti, a vlast ćuti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 13. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Cisterne cure, građani zabrinuti, a vlast ćuti

Novi Sad, 13. januar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne organe da u najkraćem mogućem roku informišu javnost o uzrocima najnovijeg akcidenta, prilikom kog je u Pančevu iz cisterne iscureo amonijak.

LSV

Prilikom ovog akcidenta, u bolnicu je primljeno 20 osoba, a stanovnici desetak obližnjih kuća su evakuisani.

Ovo je već četvrti slučaj curenja opasnih materija za samo petnaestak dana. Javnost je sa pravom zabrinuta i očekuje odgovore od nadležnih organa.

Fotografisanja ministara pored prevrnutih cisterni neće pomoći.

Vreme je za konkretne akcije. Ovakvi akcidenti ne smeju sa dešavati.


Rade Maleš
član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Izjave | Ponedeljak, 05. 07. 2021. | Komentara: 0

Građani Vojvodine trpe zbog nerešavanja pitanja Kosova

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak upravo se vratio iz Prištine i kaže da je iz razgovora sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem stekao utisak da se očekuje da Srbija počne da popušta. On je u izjavi za NewsMax Adria televiziju rekao da nije išao kao bilo čiji izaslanik, već da bi video kakva je situacija na Kosovu, koja se koristi kao alibi da se ne priča o Vojvodini.
Iz medija | Nedelja, 04. 07. 2021. | Komentara: 0

Moramo razgovarati i videti šta nas okuplja, a ne šta nas deli

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine(LSV) Nenad Čanak nema problem s tim da javno iznese svoj stav uprkos osudama velikog dela javnosti. Među najglasnijima je bio u „odbrani” usvajanja rezolucije o Srebrenici u crnogorskoj skupstini, te u tome da Ratko Mladić i treba da odgovara jer je, kaže, „ratni zločinac”. Čanak u intervjuu za Kurir otkriva i kakav mu je odnos sa opozicijom, te da li će se kandidovati za predsednika Srbije...
Iz medija | Subota, 03. 07. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Srbija nikada neće priznati da je priznala Kosovo

Кosovo je osvojeno 1912. godine sabljom, izgubljeno 1999. bombama. Glavni slogan nacionalista "Odbranićemo Кosovo" njima služi samo za to da bi na tom busanju u grudi mogli da maltretiraju ljude u Beogradu i u Novom Sadu. Mislite li da neko od njih sme da dođe?! Mislite li da neko od njih želi da dođe?! Pa, ljudi koji su ovde rođeni gledaju kako da odu, ne samo Srbi, poručio je Nenad Čanak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook