LSV: Cisterne cure, građani zabrinuti, a vlast ćuti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 13. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Cisterne cure, građani zabrinuti, a vlast ćuti

Novi Sad, 13. januar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne organe da u najkraćem mogućem roku informišu javnost o uzrocima najnovijeg akcidenta, prilikom kog je u Pančevu iz cisterne iscureo amonijak.

LSV

Prilikom ovog akcidenta, u bolnicu je primljeno 20 osoba, a stanovnici desetak obližnjih kuća su evakuisani.

Ovo je već četvrti slučaj curenja opasnih materija za samo petnaestak dana. Javnost je sa pravom zabrinuta i očekuje odgovore od nadležnih organa.

Fotografisanja ministara pored prevrnutih cisterni neće pomoći.

Vreme je za konkretne akcije. Ovakvi akcidenti ne smeju sa dešavati.


Rade Maleš
član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Izjave | Petak, 02. 07. 2021. | Komentara: 0

Svi moramo raditi na normalizaciji odnosa u regionu

Čitav naš region je sistem spojenih sudova. Ne može se u jednom delu živeti dobro, a u drugom da imate nacionalistički požar. Od toga je još važnije da ljudi na terenu, tamo gde se sve to događa, budu što više u kontaktu, da se uvere šta se stvarno događa, a ne da im kontrolisani mediji stvaraju sliku, rekao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 
Odbori LSV | Petak, 02. 07. 2021. | Komentara: 0

Sramotna odluka o počasnom građaninu Subotice

Odbornička grupa „DSHV – LSV – ujedinjeni za demokratsku Suboticu“ nije podržala odluku da počasni predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić bude ovogodišnji dobitnik zvanja Počasni građanin Subotice.
Izjave | Četvrtak, 01. 07. 2021. | Komentara: 0

Dečani ne pripadaju samo onima koji se busaju u prsa

Lider Lige socijademokrata Vojvodine Nenad Čanak sastao se u Prištini sa aktuelnim premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem sa kojim je, kako navodi, u privatnoj poseti razgovarao o poboljšanju odnosa i traganju za konstruktivnim rešenjima situacije na Kosovu. Prethodno, Čanak je na Vidovdan na Gazimestanu položio venac na Spomenik kosovskim junacima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook