LSV: Da li je kabinet Ane Brnabić zatražio uklanjanje biste Mikloša Hortija?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 30. 10. 2022. | Komentara: 0

LSV: Da li je kabinet Ane Brnabić zatražio uklanjanje biste Mikloša Hortija?

Novi Sad, 30. oktobar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pita predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić da li je njen kabinet preduzeo bilo kakve korake u cilju uklanjanja biste ratnog zločinca Mikloša Hortija, koja je krajem avgusta postavljena u zgradi mađarskog parlamenta u Budimpešti.

LSV

Postavljanje ove biste samo je poslednji u nizu primera rehabilitacije Hortija, čija je politika savezništva sa Hitlerovim nacizom u smrt odvela stotina hiljada ljudi.

LSV je još pre četiri nedelje uputila dopis Ambasadi Mađarske u Beogradu kojim je zatražila uklanjanje biste.

Od premijerke Brnabić LSV je tada zatražila da podrži ovu inicijativu i u ime Vlade Srbije zatraži hitnu reakciju mađarskih institucija.

Ćutanje države Srbije na ove bezobzirne pojave istorijskog revizionizma je nedopustivo. Ćutanje znači odobravanje ovakvih postupaka.

Tražimo od premijerke Brnabić i njenog kabineta da prestanu da ćute!


Saša Šućurović
predsednik Izvršnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Akcije/Kampanje | Sreda, 14. 07. 2010. | Komentara: 0

Hiljadu zastava lepršalo u čast LSV i Vojvodine

NOVI SAD - Hiljadu zastava AP Vojvodine proneli su juče članovi i simpatizeri Lige socijaldemorata Vojvodine centralnim ulicama Novog Sada u sklopu proslave 20 godina od osnivanja stranke. Kako je na kraju šetnje, pred zgradom Muzeja revolucije istakao lider LSV Nenad Čanak, ulice Novog Sada pamte mnogo, pa su zapamtile antiratna okupljanja od pre 20 godina
Akcije/Kampanje | Petak, 09. 07. 2010. | Komentara: 0

Liga je oštrica decentralizacije Srbije

EČKA - Direktor Instituta evropskih regiona iz Salzburga Franc Šausberger istakao je danas da je Liga socijaldemokata Vojvodine oduvek bila oštrica borbe za regionalizaciju i decentralizaciju Srbije, te da je mnogo toga postignuto na tom polju.
Edukacija LSV | Nedelja, 27. 06. 2010. | Komentara: 0

"Politička edukacija"

Centar za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) organizovao je za funkcionere i funkcionerke LSV seminar "Politička edukacija" u dve etape. Od 25. do 27. juna 2010. godine na Andrevlju u Centru za privredno-tehnolški razvoj održan je prvi deo seminara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook