LSV: Hoće li Salapura kaznu zbog neisticanja zastave Vojvodine platiti novcem svh građana Zrenjanina?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 10. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Hoće li Salapura kaznu zbog neisticanja zastave Vojvodine platiti novcem svh građana Zrenjanina?

Zrenjanin, 10. mart 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje gradonačelniku Zrenjanina Simi Salapuri zašto je ponovo uklonjena zastava Autonomne Pokrajine Vojvodine sa zgrade Skupštine grada Zrenjanina.

LSV

Pitamo gradonačelnika Salapuru da li je svestan svoje odgovornosti i da li svesno krši Ustav Republike Srbije, koji u svom 183. članu kaže da AP Vojvodine ima svoje simbole.

Na osnovu tog člana Ustava Srbije doneta je Pokrajinska skupštinska odluka o izgledu i korišćenju simbola i tradicionalnih simbola Autonomne Pokrajine Vojvodine. Ona u svom četvrtom članu jasno kaže da se zastava i tradicionalna zastava AP Vojvodine, uporedo sa zastavom Republike Srbije, ističu na zgradama Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine, Pokrajinske vlade, zgradama organa lokalne samouprave na teritoriji AP Vojvodine i zgradama pokrajinskih organa i službi koje osniva AP Vojvodina.

Sasvim je jasno da je neisticanje zastave i tradicionalne zastave AP Vojvodine kršenje pokrajinske skupštinske odluke, i za to delo su predviđene i prekršajne sankcije. U članu trinaest ove skupštinske odluke, predviđena je kazna od 100.000 dinara za pravno lice koje prekrši njene odredbe o načinu isticanja.

Hoće li gradonačelnik Salapura iz svog džepa platiti kaznu, ako bude izrečena, ili će se poslužiti sredstvima svih građana Zrenjanina?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini grada Zrenjanina




Iz medija | Sreda, 27. 04. 2011. | Komentara: 0

Do imovine i prihoda i teško i bolno

BEOGRAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i republički poslanik Bojan Kostreš ocenio je da su procesi definisanja autonomije Vojvodine, kao i koraci koji su preduzeti u prvacu vraćanja imovine i prihoda Pokrajini i lokalnim samoupravama Srbiji neophodni, ali da se sporo odvijaju jer su "bolni i teški".
Odbori LSV | Utorak, 26. 04. 2011. | Komentara: 0

Nedeljkov: Vratiti imovinu Zrenjaninu

ZRENJANIN - Od grada koji je pre dve decenije bio jedna od najprosperitetnijih sredina u nekadašnjoj Jugoslaviji i sigurno među pet gradova koji su ostvarivali najveći dohodak i najbrže se razvijali, Zrenjanin danas u državi prepoznaju po tome da je sredina u kojoj su ljudi pretrpeli veliku štetu ostajući bez posla, gde su niska primanja i nizak životni standard, što je posledica devedesetih godina " izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Dragan Nedeljkov.
Izjave | Ponedeljak, 25. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Nikolićev štrajk je bio falsifikat od samog početka

BEOGRAD - Priča o štrajku glađu i žeđu Tomislava Nikolića od samog početka je bila falsifikat, jer u svemu tome nije bilo nikakve ideje, smisla, razloga, programa ili koncepta, ocenio je sinoć u Utisku nedelje lider LSV Nenad Čanak. On je podsetio da radikali nikada ne umiru za svoje ciljeve, već da u smrt teraju druge, te da je isti epilog sa štrajkom glađu do smrti bio i u slučaju štrajka Nikolićevog bivšeg šefa Vojislava Šešelja.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook