LSV: Napadi na tužiteljke i tužioce su nedopustivi. Svi na skup podrške u Novom Sadu!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 15. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Napadi na tužiteljke i tužioce su nedopustivi. Svi na skup podrške u Novom Sadu!

Novi Sad, 15. mart 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine, kao i uvek od svog osnivanja, stoji uz hrabre pojedince i pojedinke i zajedno sa njima brani vladavinu prava i pravnu državu!

LSV

Bilo kakav pritisak, a kamoli pretnje smenjenim tužiteljkama su nedopustive! Napadi na njih su napadi na sve institucije ove države!
Tužioci i tužiteljke moraju biti slobodni i nezavisni u svom radu jer su upravo oni garant pravne, demokratske i slobodne države, za koju se LSV bori već 32 godine.

Pozivamo sve nadležne da adekvatno reaguju i procesuiraju sve koji ugrožavaju pravni poredak ove zemlje, a naročito garant njene nezavisnosti - nezavisno tužilaštvo!

LSV takođe poziva sve građanke i građane da se sutra, 16. marta u 17h, ispred novosadskog suda (ul. Sutjeska br. 3) pridruže skupu podrške smenjenim tužiteljkama.

Nećemo odustati, neće nas pobediti!

Maja Mrnuštik
članica Glavnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Izjave | Ponedeljak, 23. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Svaka treća osoba na izbornoj listi da bude žena

NOVI SAD - Portparolka i poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini Republike Srbije Aleksandra Jerkov izjavila je za RTS da se LSV zalaže da se u novi Zakon o izboru narodnih poslanika unese odredba koja će omogućiti da svaka treća osoba na izbornoj listi bude žena.
Izjave | Nedelja, 22. 05. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Ja sam najveći protivnik separatistima

BEOGRAD - List Politika objavio je danas tekst o incidentima na finalnoj utakmici fudbalskog Kupa Srbije između FKVojvodine i FK Partizan, tumačeći ih u svetlu sukoba na relaciji AP Vojvodina- centralna vlast u Beogradu, koji su se tih dana intenzivirali.
Iz medija | Subota, 21. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Očekujem da zakon o imovini bude u Skupštini pre letnje pauze

NOVI SAD - Komisija za izradu nacrta zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine i lokalnih samouprava radi punim kapacitetom i razmatraju se svi predlozi, od onih koji dolaze od Stalne konferencije gradova i opština do političkih stranaka. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook