LSV: Podrška protestima zbog seče šume u Bavaništu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 03. 12. 2022. | Komentara: 0

LSV: Podrška protestima zbog seče šume u Bavaništu

Novi Sad, 03. decembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava današnje proteste građana Bavaništa koji su ustali protiv nelegalne seče stogodišnje hrastove šume u okolini ovog banatskog sela.

LSV

Meštani ovog sela upozoravaju na nelegalne radnje, a suočeni su i sa pretnjama i zastrašivanjem od strane odgovornih za seču šume.

Država i nadležni su čak i pomagali seču, umesto da je spreče.

LSV stoji uz građane Bavaništa i poziva nadležne organe da poštuju zakon, kazne odgovorne i spreče dalju seču šume.


Član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Jan Gages



Izjave | Subota, 02. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Ostalo nekoliko nerešenih pitanja o javnoj svojini

NOVI SAD - Do 15. jula premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću treba da predamo nacrt zakona o javnoj svojini, čime bi bio ispunjen zadatak radne grupe, komisije i svih tela koja su formirana za izradu teksta i donošenje ovog zakona. Nakon toga će premijer i predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović odlučiti kada će on ići pred parlament.
Izjave | Subota, 02. 07. 2011. | Komentara: 0

Ukidanje upravnih odbora zavisi od vlade

BEOGRAD - Komentarišući mogućnost ukidanja upravnih odbora javnih preduzeća, predsednik Upravnog odbora JAT Dušan Bajić, rekao je za Blic da UO upravlja poslovanjem preduzeća, a ne kontroliše ga.
Izjave | Petak, 01. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Zakoni o javnoj svojini i restituciji će biti usklađeni

NOVI SAD - Reagujući na pojedine ocene da bi zakon o restituciji trebalo doneti pre ili barem istovremeno sa zakonom o javnoj svojini, kako bi se sprečilo da opštine postanu obveznici institucija i da vraćaju imovinu koju je država oduzela vlasnicima, predsednik radne grupe Vlade Srbije za izradu nacrta zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš, kaže za RTS da predstavnici mreže za restituciju ne treba da budu zabrinuti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook