LSV: Podrška protestima zbog seče šume u Bavaništu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 03. 12. 2022. | Komentara: 0

LSV: Podrška protestima zbog seče šume u Bavaništu

Novi Sad, 03. decembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava današnje proteste građana Bavaništa koji su ustali protiv nelegalne seče stogodišnje hrastove šume u okolini ovog banatskog sela.

LSV

Meštani ovog sela upozoravaju na nelegalne radnje, a suočeni su i sa pretnjama i zastrašivanjem od strane odgovornih za seču šume.

Država i nadležni su čak i pomagali seču, umesto da je spreče.

LSV stoji uz građane Bavaništa i poziva nadležne organe da poštuju zakon, kazne odgovorne i spreče dalju seču šume.


Član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Jan Gages



Događaji | Ponedeljak, 09. 05. 2011. | Komentara: 0

Prva regionalna sednica Parlamenta mladih Srbije u Skupštini APV

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine danas je održana prva regionalna sednica Evropskog parlamenta mladih Srbije, na kojoj je učestvovalo oko 50 srednjoškolaca. Među učesnicima današnjeg zasedanja Evropskog parlamenta mladih bili su učenici novosadskih gimnazija Jovan Jovanović Zmaj, Isidora Sekulić, Laza Kostić, Karlovačke gimnazije i učenici srednjih škola Isidor Bajić, Elektro-tehničke i Ekonomske škole u Novom Sadu.
Izjave | Ponedeljak, 09. 05. 2011. | Komentara: 0

Bez razgovora o pokrajinskim izborima

NOVI SAD - Komentarišući najave da bi pokrajinski izbori mogli biti raspisani u septembru ili decembru, odvojeno od republičkih, potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević, koja je i potpredsednica Skupštine AP Vojvodine, rekla je za Dnevnik da ne očekuje izbore u Pokrajini pre proleća 2012. godine.
Izjave | Nedelja, 08. 05. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Žrtve su prioritet

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak podržao je danas svojim potpisom osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o žrtvama ratova na prostoru SFRJ (REKOM). Ističući da istina i zagađenje nemaju granice, Čanak je rekao da su ovi prostori zagađeni lažima zbog čega je neophodna jedna ovakva zajednička akcija.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook