LSV: Pokrajinska vlast da formira centre za boravak osoba sa smetnjama u razvoju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 19. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Pokrajinska vlast da formira centre za boravak osoba sa smetnjama u razvoju

Novi Sad, 19. februara 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od Pokrajinske vlade da njen resorni sekretarijat započne aktivnosti vezane za osnivanje dnevnih i stacionarnih centara za osobe sa smetnjama u razvoju.

LSV

Grad Beograd je već osnovao 16 centara za boravak osoba sa smetnjama u razvoju, od kojih je trećina za osobe sa autizmom.

Nadamo se da i u vojvođanskoj vlasti postoji razumevanje za ove osobe i očekujemo da vlast učini sve da se iznađu sredstva za funkcionisanje ovakvih centara. Vlast mora izaći u susret ljudima kojima je pomoć potrebna.

LSV očekuje brzu reakciju pokrajinske vlasti kao čin brige za osobe sa smetnjama u razvoju.


Mila Kaić
članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Izjave | Ponedeljak, 04. 07. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevićeva u Briselu o promociji zapošljavanja mladih

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević danas i sutra u Briselu prisustvuje prvom sastanaku povodom početka projekta pod nazivom "Promocija zapošljavanja mladih". Skupština AP Vojvodine je zajedno sa još tri regije članice Skupštine evropskih regija dobila finansijsku podršku za realizaciju ovog Projekta od Evropske komisije.
Izjave | Subota, 02. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Ostalo nekoliko nerešenih pitanja o javnoj svojini

NOVI SAD - Do 15. jula premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću treba da predamo nacrt zakona o javnoj svojini, čime bi bio ispunjen zadatak radne grupe, komisije i svih tela koja su formirana za izradu teksta i donošenje ovog zakona. Nakon toga će premijer i predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović odlučiti kada će on ići pred parlament.
Izjave | Subota, 02. 07. 2011. | Komentara: 0

Ukidanje upravnih odbora zavisi od vlade

BEOGRAD - Komentarišući mogućnost ukidanja upravnih odbora javnih preduzeća, predsednik Upravnog odbora JAT Dušan Bajić, rekao je za Blic da UO upravlja poslovanjem preduzeća, a ne kontroliše ga.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook