LSV: Pokrajinska vlast da formira centre za boravak osoba sa smetnjama u razvoju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 19. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Pokrajinska vlast da formira centre za boravak osoba sa smetnjama u razvoju

Novi Sad, 19. februara 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od Pokrajinske vlade da njen resorni sekretarijat započne aktivnosti vezane za osnivanje dnevnih i stacionarnih centara za osobe sa smetnjama u razvoju.

LSV

Grad Beograd je već osnovao 16 centara za boravak osoba sa smetnjama u razvoju, od kojih je trećina za osobe sa autizmom.

Nadamo se da i u vojvođanskoj vlasti postoji razumevanje za ove osobe i očekujemo da vlast učini sve da se iznađu sredstva za funkcionisanje ovakvih centara. Vlast mora izaći u susret ljudima kojima je pomoć potrebna.

LSV očekuje brzu reakciju pokrajinske vlasti kao čin brige za osobe sa smetnjama u razvoju.


Mila Kaić
članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Izjave | Petak, 03. 06. 2011. | Komentara: 0

Zakon o javnoj svojini pred Vladom Srbije pre letnje pauze

BEOGRAD - Među zakonima koji treba da budu usvojeni kako bi Srbija postala kandidat za članstvo jeste i Zakon o javnoj svojini, a zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš rekao je juče za Dnevnik RTS-a da očekuje da bez obzira na trenutne razlike koje eventualno postoje između predstavnika političkih stranaka i članova radne grupe, nacrt tog zakona bude prosleđen premijeru
Izjave | Četvrtak, 02. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Samo paori ne smeju u Beograd

NOVI SAD - Kako je moguće da u Beogradu može da se organizuje Parada ponosa, sa punim pravom, da se organizuje i miting podrške Ratku Mladiću, bez obzira šta ja mislio o tome i to je pravo ljudi koji plaćaju porez u ovoj zemlji, a da samo paori nemaju pravo da postave svoja pitanja " upitao je danas u Novom Sadu predsednik LSV Nenad Čanak.
Događaji | Četvrtak, 02. 06. 2011. | Komentara: 0

Održan okrugli sto na temu decentralizacije u organizaciji LSV i SPO

NOVI SAD - Složena zajednica kao Srbija ne može biti svedena na jedan uniformni sistem, a njena decentralizacija je osnova njene demokratizacije, istaknuto je danas na okruglom stolu "Decentralizacija: Država-Pokrajina-Lokalna samouprava, policentrični razvoj", koju su u Skupštini grada Novog Sada organizovale LSV i SPO.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook