LSV: Prisetimo se heroja pobede nad fašizmom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 23. 10. 2022. | Komentara: 0

LSV: Prisetimo se heroja pobede nad fašizmom

Novi Sad, 23. oktobar 2022 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita svim Novosađankama i Novosađanima 78. godišnjicu oslobođenja Novog Sada od okupatora u Drugom svetskom ratu.

LSV

Čuvanje sećanja na heroje koji su pokazali požrtvovanost i hrabrost u nameri da naš grad oslobode iz kandži fašizma predstavlja našu obavezu, naročito danas kada na delu vidimo pokušaj rehabilitacije zločinaca i kada one od kojih je grad oslobođen predstavljaju kao nevine žrtve.

Podsećamo da je Liga socijaldemokrata Vojvodine pre četiri godine podnela inicijativu da se železničko-drumski most u Novom Sadu nazove „Most 23. oktobra“. Drumsko-železnički most u Novom Sadu ni posle četiri godine od završetka i puštanja u saobraćaj nema zvanično ime i prihvatanjem ove inicijative Novi Sad bi potvrdio da se ponosi antifašističkom tradicijom i da na pravcu negovanja ove časne borbe nedvosmisleno ostaje.

Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Novi Sad



Izjave | Sreda, 16. 11. 2011. | Komentara: 0

Što pre produžiti rok važenja Zakona o lustraciji

NOVI SAD – Portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov podsetila je da je pre godinu dana u skupštinsku proceduru upućena izmene Zakona o lustraciji i to 9. novembra na Svetski dan borbe protiv fašizma, piše Dnevnik.
Izjave | Utorak, 15. 11. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Sa lustracijom se nikada ne može zakasniti

NOVI SAD - Sa lustracijom se nikada ne može zakasniti, od nje se samo mogu izvlačiti one snage koje joj se protive - izjavio je danas novinarima u Novom Sadu, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, komentarišući izjavu predsednika SPS-a Ivice Dačića da "nema smisla pričati o lustraciji 11 godina nakon demokratskih promena" i da je "narod najbolji lustrator".
Događaji | Utorak, 15. 11. 2011. | Komentara: 0

Hladnjača do kraja meseca

NOVI SAD - Montnranje rashladne i stalažne tehnike u hladnjači na Najlon pijaci napreduje iz dana u dan. Mada je rok za završetak radova 10. decembar, ukoliko ne bude snega, poljoprivredna roba će se moći skladištiti najverovatnije već krajem ovog meseca, najavio je za Dnevnik direktor JKP Tržnica Dušan Bajić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook