LSV: Regionalni vodovodi jedini put da Vojvođani dobiju ispravnu vodu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 01. 07. 2022. | Komentara: 0

LSV: Regionalni vodovodi jedini put da Vojvođani dobiju ispravnu vodu

Novi Sad, 01. jul 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je odluka kikindskih vlasti da kubik vode i kanalizacionih usluga poskupi za 39,40% skandalozna. Građani Kikinde zahtevaju ispravnu pijaću vodu, a ne drastična poskupljenja.

LSV

Ova odluka znači da će JP „Kikinda“ u gradskim mesnim zajednicama račun za dva člana domaćinstva naplaćivati 1.698 dinara i biće uvećan za 565 dinara, za četvoročlano domaćinstvo koje sada plaća 2.260 dinara nova cifra biće 3.278, što znači da je uvećan za 1.000 dinara. Prema novom cenovniku, u selu dva člana plaćaju 600 dinara, a sa novim povećanjem od 256 dinara dobijaće za uplatu 858. Četvoročlana seoska porodica dosadašnji račun od 1.204 dinara plaćaće za 395 dinara više.

Problem ispravne pijaće vode u Vojvodini ima preko 700.000 građana. Dosadašnji pokušaji rešavanja problema, kao onaj u Zrenjaninu na primer, nisu dali nikakve rezutate.

Očito je i da je kikindska vlast na pogrešnom putu.

Jedino rešenje je izgraditi sistem regionalnih vodovoda i tako omogućiti svim građanina Vojvodine ispravnu pijaću vodu.

LSV zahteva da kikindska vlast shvati ozbiljnost situacije i najzad počne da radi u interesu građana.

Miroslav Grujić
predsednik LSV Kikinda



Izjave | Sreda, 05. 10. 2011. | Komentara: 0

Država bolećiva prema huliganskim grupama

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak govorio je sinoć u emisiji Politbiro, na RTV 1 o zabrani Parade ponosa, zamerivši pri tom na bolećivom stavu države prema huliganskim grupama. Čanak je upozorio da su te huliganske grupe potpuno jasno identifikovane, te da su presvučene u razne sportske i klerikalne dresove koji ih čine nedodorljivim.
Događaji | Utorak, 04. 10. 2011. | Komentara: 0

Otvoreno prihvatilište za žrtve trafikinga

NOVI SAD - Prihvatilište za žrtve trgovine ljudima, prvo u Srbiji iza koje stoji ustanova iz sistema socijalne zaštite - Centar za socijalni rad - počelo je sa radom u Novom Sadu. Prihvatilište je otvoreno u okviru programa "Zaštita i integracija žrtava trgovine ljudima u AP Vojvodini"
Iz medija | Utorak, 04. 10. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Skupština AP Vojvodine gubi političku inicijativu

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je skandalozno otkazivanje skupštinske sednice na kojoj je trebalo da se raspravlja o zakonu o javnoj svojini pokazatelj da aktuelni saziv Skupštine AP Vojvodine gubi političku inicijativu baš u periodu kad se otvaraju ključne teme za funkcionisanje pokrajinske autonomije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook