LSV: Sekretar Sakalaš da spreči kršenje Ustava, zakona i pokrajinskih propisa u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 10. 04. 2023. | Komentara: 0

LSV: Sekretar Sakalaš da spreči kršenje Ustava, zakona i pokrajinskih propisa u Zrenjaninu

Novi Sad, 10. april 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žolta Sakalaša da lično dođe u Zrenjanin i uveri se da lokalna vlast, na čelu sa gradonačelnikom Simom Salapurom, nije postupila po nalogu pokrajinske inspekcije i ponovo istakla zastavu Autonomne Pokrajine Vojvodine na zgradu Skupštine grada.

LSV

Lokalna vlast je zastavu AP Vojvodine uklonila još pre dva meseca. LSV je o tome obavestila nadležne pokrajinske organe koji su izvršili inspekcijski nadzor, ustanovili kršenje propisa i naložili isticanje zastave.

Nalog je izdat pre tačno 14 dana, ali su gradonačelnik Salapura i načelnik Gradske uprave Nenad Domjeskov, očito je, nastavili da krše Ustav Republike Srbije, Pokrajinsku skupštinsku odluku o simbolima AP Vojvodine, a na kraju i nalog inspekcije koja svoje poslove obavlja u skladu sa Zakonom o utvrđivanju nadležnosti Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Sekretar Sakalaš mora svojim autoritetom učiniti sve da lokalna vlast u Zrenjaninu, na čelu sa Salapurom i Domjeskovim, prestane da krši Ustav, zakon i propise, a da ih u suprotnom sankcioniše.

Očekujemo hitnu reakciju pokrajinske vlasti!

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini grada Zrenjanina



Saopštenja | Ponedeljak, 04. 07. 2011. | Komentara: 0

"Nedelja socijaldemokratije"

BOLJEVCI - Potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević gostovala je trećeg dana kampa "Nedelja socijaldemokratije" koju organizuje Centar za studije socijalne demokratije, uz podršku Friedrich Ebert fondacije.
Izjave | Ponedeljak, 04. 07. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevićeva u Briselu o promociji zapošljavanja mladih

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević danas i sutra u Briselu prisustvuje prvom sastanaku povodom početka projekta pod nazivom "Promocija zapošljavanja mladih". Skupština AP Vojvodine je zajedno sa još tri regije članice Skupštine evropskih regija dobila finansijsku podršku za realizaciju ovog Projekta od Evropske komisije.
Izjave | Subota, 02. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Ostalo nekoliko nerešenih pitanja o javnoj svojini

NOVI SAD - Do 15. jula premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću treba da predamo nacrt zakona o javnoj svojini, čime bi bio ispunjen zadatak radne grupe, komisije i svih tela koja su formirana za izradu teksta i donošenje ovog zakona. Nakon toga će premijer i predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović odlučiti kada će on ići pred parlament.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook