LSV: Sekretar Sakalaš da spreči kršenje Ustava, zakona i pokrajinskih propisa u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 10. 04. 2023. | Komentara: 0

LSV: Sekretar Sakalaš da spreči kršenje Ustava, zakona i pokrajinskih propisa u Zrenjaninu

Novi Sad, 10. april 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žolta Sakalaša da lično dođe u Zrenjanin i uveri se da lokalna vlast, na čelu sa gradonačelnikom Simom Salapurom, nije postupila po nalogu pokrajinske inspekcije i ponovo istakla zastavu Autonomne Pokrajine Vojvodine na zgradu Skupštine grada.

LSV

Lokalna vlast je zastavu AP Vojvodine uklonila još pre dva meseca. LSV je o tome obavestila nadležne pokrajinske organe koji su izvršili inspekcijski nadzor, ustanovili kršenje propisa i naložili isticanje zastave.

Nalog je izdat pre tačno 14 dana, ali su gradonačelnik Salapura i načelnik Gradske uprave Nenad Domjeskov, očito je, nastavili da krše Ustav Republike Srbije, Pokrajinsku skupštinsku odluku o simbolima AP Vojvodine, a na kraju i nalog inspekcije koja svoje poslove obavlja u skladu sa Zakonom o utvrđivanju nadležnosti Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Sekretar Sakalaš mora svojim autoritetom učiniti sve da lokalna vlast u Zrenjaninu, na čelu sa Salapurom i Domjeskovim, prestane da krši Ustav, zakon i propise, a da ih u suprotnom sankcioniše.

Očekujemo hitnu reakciju pokrajinske vlasti!

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini grada Zrenjanina



Izjave | Subota, 07. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: LSV neće podržati zakon o Dvorskom kompleksu

NOVI SAD - Karađorđevići i Dedinje podelili su vladajuću koaliciju u kojoj su brojni protiv toga da nekadašnji kraljevski dvor bude besplatno dat na koriščenje princu Aleksandru i njegovoj porodici, kako to piše u Predlogu zakona o Dvorskom kompleksu, javlja Nacionalni građanski. Portparloka Lige socijaldemoktrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, kaže za taj list da s obzirom da Srbija nije monarhija, LSV neće podržati ovaj zakon.
Omladina LSV | Petak, 06. 05. 2011. | Komentara: 0

1000 balona povodom Dana pobede nad fašizmom

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine obeležiće u nedelju 8. maja Dan pobede nad fašizmom puštanjem 1000 balona u centru Novog Sada. Tim povodom LSVO će najpre organizovati uličnu akciju u Zmaj Jovinoj ulici ispred broja 19. sa početkom u 12 časova.
Iz medija | Četvrtak, 05. 05. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Vojvodini vratiti svu imovinu

NOVI SAD " Potpredsednica Skupštine Vojvodine i visoka funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine, Maja Sedlarević, ukazala je u intervjuu za Vojvođanski magazin da su se konačno stvorili uslovi za usvajanje zakona o prihodima i imovini AP Vojvodine, podsetivši da LSV još od poslednjih izbora 2008. godine insistira na njihovom donošenju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook