LSV: Sekretar Sakalaš da spreči kršenje Ustava, zakona i pokrajinskih propisa u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 10. 04. 2023. | Komentara: 0

LSV: Sekretar Sakalaš da spreči kršenje Ustava, zakona i pokrajinskih propisa u Zrenjaninu

Novi Sad, 10. april 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žolta Sakalaša da lično dođe u Zrenjanin i uveri se da lokalna vlast, na čelu sa gradonačelnikom Simom Salapurom, nije postupila po nalogu pokrajinske inspekcije i ponovo istakla zastavu Autonomne Pokrajine Vojvodine na zgradu Skupštine grada.

LSV

Lokalna vlast je zastavu AP Vojvodine uklonila još pre dva meseca. LSV je o tome obavestila nadležne pokrajinske organe koji su izvršili inspekcijski nadzor, ustanovili kršenje propisa i naložili isticanje zastave.

Nalog je izdat pre tačno 14 dana, ali su gradonačelnik Salapura i načelnik Gradske uprave Nenad Domjeskov, očito je, nastavili da krše Ustav Republike Srbije, Pokrajinsku skupštinsku odluku o simbolima AP Vojvodine, a na kraju i nalog inspekcije koja svoje poslove obavlja u skladu sa Zakonom o utvrđivanju nadležnosti Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Sekretar Sakalaš mora svojim autoritetom učiniti sve da lokalna vlast u Zrenjaninu, na čelu sa Salapurom i Domjeskovim, prestane da krši Ustav, zakon i propise, a da ih u suprotnom sankcioniše.

Očekujemo hitnu reakciju pokrajinske vlasti!

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini grada Zrenjanina



Izjave | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Predsedništvo LSV zauzeće stav o predlogu za rekonstrukciju Vlade Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući početak pregovora o rekonstrukciji Vlade Vojvodine, potpredsednik pokrajinske vlade Dušan Jakovljev rekao je za današnji Dnevnik da će konačan stav Lige socijaldemokrata Vojvodine o tom predlogu doneti njeno Predsedništvo.
Forum žena LSV | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Politički aktivizam i solidarnost žena

ZRENJANIN - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovao je, povodom Dana žena tibinu o emancipaciji žena, rodnoj ravnopravnosti i ostalim pitanjima koja se bave boljim položajem i zauzimanjem što boljih pozicija u našem savremenom okruženju.
Forum žena LSV | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Žene su siromašne i ekonomski zavisne

ZRENJANIN - Osmi mart je dan sećanja na žene koje su imale hrabrosti i snage da se izbore sa problemima većim od svakodnevnih - žene su tražile kraće radno vreme, veće plate, bolje uslove za rad, poštovanje osnovnih ljudskih prava, jer se pod tim podrazumevaju i prava žena, istaknuto je danas na konferenciji za novinare u Zrenjninu. predsednica GrO Foruma žena LSV Zrenjnain Ildiko Bođo podsetila je da je sve krenulo pre sto godina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook