LSV: Srbija da zatvori takozvani Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 11. 11. 2022. | Komentara: 0

LSV: Srbija da zatvori takozvani Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu

Novi Sad, 11. novembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić da se pod hitno zatvori takozvani Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu.

LSV

Poznato je da su Rusko-srpski centar od samog formiranja pratile kontroverze, među kojima je jedna od najvećih sumnja da je reč o ruskoj obaveštajnoj, pa i vojnoj bazi.

Više puta su evropske institucije reagovale i upozoravale Srbiju na sumnjiv karakter ovog centra.

Sumnja u karakter Rusko-srpskog humanitarnog centra pojačale su se s početkom ruske agresije na Ukrajinu.

Delatnost Rusije je u Srbiji vidljiva na svakom koraku, pre svega u veoma agresivnoj medijskoj propagandi, ali i politici destabilizacije zemalja u našem regionu.

Srbija je nezavisna država koja je kao glavni spoljnopolitički cilj postavila ukazak u Evropsku uniju.

Taj put je otežan zbog neusaglašenosti sa spoljnom politikom EU.

Zatvaranje takozvanog humanitarnog centra u Nišu predstavljao bi pozitivan korak i od velikog interesa je za budućnost Srbije.

Aleksandar Marton
Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Utorak, 14. 06. 2011. | Komentara: 0

Predstavnici LSV Novi Sad dali krv

NOVI SAD - Izvršni odbor Gradskog odbora LSV Novi Sad organizovao je jutros akciju dobrovoljnog davanja krvi u okviru koje su se članice i članovi ovog odbora dali krv u Zavodu za transfuziju krvi. Time je obeležen Međunarodni dan dobrovoljnih davalaca krvi, a kako je rekao predsednik IO GrO LSV Novi Sad Robert Kolar, ovaj "mali" gest uzima malo vremena, a nekome će dati puno istog.
Odbori LSV | Ponedeljak, 13. 06. 2011. | Komentara: 0

Važna decentralizacija kulture

ZRENJANIN - Kulturni centar Zrenjanina veoma ambiciozno pristupa stvaranju svog identiteta i imidža, i trudi se da, u zavisnosti od kulturnih interesovanja i senzibiliteta, svim Zrenjanincima obezbedi kvalitetan program koji mogu posmatrati, ali i interaktivno učestovovati u realizaciji programskih aktivnosti, istakla je danas Ankica Dostanić direktorka Kulturnog centra Zrenjanina.
Iz medija | Nedelja, 12. 06. 2011. | Komentara: 0

Još nedostaje politička volja da se Vojvodini vrati imovina

NOVI SAD - Predsednik Komisije Vlade Srbije zadužene za pripremu zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš, izjavio je za današnji Dnevnik da popis imovine AP Vojvodine postoji, ali da evidencija imovine nije ni neophodna ukoliko se novim zakonom definiše osnov za vraćanje imovine lokalnim samoupravama i Pokrajini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook