LSV: Srbija da zatvori takozvani Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 11. 11. 2022. | Komentara: 0

LSV: Srbija da zatvori takozvani Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu

Novi Sad, 11. novembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić da se pod hitno zatvori takozvani Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu.

LSV

Poznato je da su Rusko-srpski centar od samog formiranja pratile kontroverze, među kojima je jedna od najvećih sumnja da je reč o ruskoj obaveštajnoj, pa i vojnoj bazi.

Više puta su evropske institucije reagovale i upozoravale Srbiju na sumnjiv karakter ovog centra.

Sumnja u karakter Rusko-srpskog humanitarnog centra pojačale su se s početkom ruske agresije na Ukrajinu.

Delatnost Rusije je u Srbiji vidljiva na svakom koraku, pre svega u veoma agresivnoj medijskoj propagandi, ali i politici destabilizacije zemalja u našem regionu.

Srbija je nezavisna država koja je kao glavni spoljnopolitički cilj postavila ukazak u Evropsku uniju.

Taj put je otežan zbog neusaglašenosti sa spoljnom politikom EU.

Zatvaranje takozvanog humanitarnog centra u Nišu predstavljao bi pozitivan korak i od velikog interesa je za budućnost Srbije.

Aleksandar Marton
Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina dobija saveznika u Beogradu

NOVI SAD - Komentarišući nacrt zakona o glavnom gradu, na osnovu kojeg bi republika trebalo da Beogradu ustupi tridesetak nadležnosti, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je da će zahtevi za povećanje nadležnosti grada Beograda u značajnoj meri doprineti stabilizaciji autonomije Vojvodine.
Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica proboja Sremskog fronta

NOVI SAD/ADAŠEVCI - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević i pokrajinska poslanica Marija Radojčić prisustvovale su danas obeležavanju 66. godišnjice proboja Sremskog fronta i položile venac na spomen obeležju u selu Adašavci, kod Šida.
Izjave | Ponedeljak, 11. 04. 2011. | Komentara: 0

Liga ima podršku za zakone o imovini i prihodima

BEOGRAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodna poslanica Aleksandra Jerkov, istakla je za list Danas da LSV za usvajanje Zakona o vraćanju imovine Vojvodini i lokalnim samoupravama i zakona o finansiranu pokrajine i lokalnih samouprava dobila podršku premijera Mirka Cvetkovića, ali i najveće partije vladajuće koalicije - Demokratske stranke.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook