LSV: Srbija da zatvori takozvani Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 11. 11. 2022. | Komentara: 0

LSV: Srbija da zatvori takozvani Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu

Novi Sad, 11. novembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić da se pod hitno zatvori takozvani Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu.

LSV

Poznato je da su Rusko-srpski centar od samog formiranja pratile kontroverze, među kojima je jedna od najvećih sumnja da je reč o ruskoj obaveštajnoj, pa i vojnoj bazi.

Više puta su evropske institucije reagovale i upozoravale Srbiju na sumnjiv karakter ovog centra.

Sumnja u karakter Rusko-srpskog humanitarnog centra pojačale su se s početkom ruske agresije na Ukrajinu.

Delatnost Rusije je u Srbiji vidljiva na svakom koraku, pre svega u veoma agresivnoj medijskoj propagandi, ali i politici destabilizacije zemalja u našem regionu.

Srbija je nezavisna država koja je kao glavni spoljnopolitički cilj postavila ukazak u Evropsku uniju.

Taj put je otežan zbog neusaglašenosti sa spoljnom politikom EU.

Zatvaranje takozvanog humanitarnog centra u Nišu predstavljao bi pozitivan korak i od velikog interesa je za budućnost Srbije.

Aleksandar Marton
Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Izjave | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Novi Sad da pokaže da je tolerantan grad

NOVI SAD - Novi Sad ima priliku da pokaže kako je još tolerantan grad koji može da ima problem s onim što je na bilbordu, ali neće nasiljem reagovati na to " izjavila je za današnji Nacionalni građanski portparolka LSV Aleksandra Jerkov povodom bilborda, koji su se pojavili u Novom Sadu, a na kojima se dva muškarca odnosno dve žene zaklinju na vernost jedno drugom.
Iz medija | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Hoćemo imovinu, novac i policijsku upravu za Vojvodinu

NOVI SAD - Spremni smo da s Beogradom razgovaramo o našim stavovima da bi Vojvodini trebalo da bude vraćena sva imovina koja joj je 1988. oduzeta, poput puteva, železnice, elektroprivrede i lutrije, ali nismo spremni da od njih odustanemo.
Odbori LSV | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Preko 530 potpisa za Liginu inicijativu

BAČKA TOPOLA - Aktivisti Opštinske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Topola prikupili su do sada više od 530 potpisa podrške inicijativi LSV da trudnice u svim lokalnim samoupravama u Vojvodini tokom porodiljskog odsustva imaju pravo na punu platu, izjavila je danas predsednica Foruma žena OO LSV Bačka Topola Hajnalka Malacko Virag.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook