LSV: Ustavna žalba protiv Salapure, Domjeskova i Sakalaša

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 26. 05. 2023. | Komentara: 0

LSV: Ustavna žalba protiv Salapure, Domjeskova i Sakalaša

Zrenjanin, 26. maj 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine podneće Ustavnom sudu Srbije Ustavnu žalbu protiv gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure, načelnika Gradske uprave grada Zrenjanina Nenada Domjeskova i pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žolta Sakalaša zbog kršenja Ustava, i to u delu koji reguliše nadležnosti Autonomne Pokrajine Vojvodine po pitanju upotrebe i načina isticanja pokrajinskih simbola.

LSV

Podsećamo da se, i pored brojnih zahteva, zastava Autonomne Pokrajine Vojvodine i dalje ne vijori na zgradi Skupštine grada Zrenjanina, što predstavlja drastično kršenje Ustava, zakona o nadležnostima AP Vojvodine, kao i Pokrajinske skupštinske odluke o izgledu i korištenju simbola i tradicionalnih simbola Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Salapura, Domjeskov i Sakalaš svesno krše Ustav, Zakon i Pokrajinsku skupštinsku odluku, ali i učestvuju u podmuklom negiranju autonomije Vojvodine i vojvođanskog identititeta i zbog toga moraju da snose posledice!

Odbornička grupa 
Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani
u Skupštini grada Zrenjanina




Izjave | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Više manifestacija povodom Dana žena

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare organizovana je povodom Dana žena i u Bačkoj Topoli, a predsednica Foruma žena Opštinske organizacije LSV Bačka Topola Hajnalka Virag govorila je o angažmanu žena u politici - njihovom položaju i motivima.
Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Privrednici uslovljavaju rađanje

KIKINDA - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se zaustavi praksa diskriminacije žena prilikom zapošljavanja. Od mladih žena poslodavci zahtevaju da potpišu papir kojim se obavezuju da neće rađati, istakla je Đurđina Jerinkić, predsednica FŽ GrO LSV Kikinda. Ona je na konferenciji za novinare istakla da je nedopustivo da se takvo postupanje prema ženama ne kažnjava, i to u društvu gde već godinama natalitet opada.
Izjave | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

LSV predlaže rešenja za poboljšanje
položaja AP Vojvodine

BEOGRAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržaće rekonstrukciju Vlade Srbije, a zatim očekuje da se počne sa rešavanjem problema građana Srbije, istakla je danas narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook