LSVO protiv svih oblika cenzure

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Utorak, 03. 06. 2014. | Komentara: 0

LSVO protiv svih oblika cenzure

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) je zabrinuta zbog učestalih slučajeva povlačenja tekstova, blogova i snimaka sa interneta, kao i prekidanja rada nekih internet stranica čega smo bili svedoci u prethodnim nedeljama.


LSV
 
- Ne želimo da ulazimo u to da li je reč o cenzuri ili autocenzuri, niti da licitiramo time ko je, zašto i kako do toga doveo. Činjenica je da je povlačenja tekstova i prekidanja rada pojedinih sajtova bilo. Činjenica je  i da tako nešto ne priliči demokratskoj zemlji na putu ka Evropskoj uniji. Ne želimo da pristanemo na stvaranje takve atmosfere u Srbiji u kojoj postoji i pomisao da ne smemo reći ili napisati ono što mislimo – navodi se u saopštenju LSVO.
 
Omladina Lige ističe da su sloboda mišljenja i izražavanja slobode zagarantovane Ustavom Republike Srbije i svako ko misli da može da ih ograniči, treba da shvati da se, pored toga što radi protivno ustavnim načelima, bavi nemogućim poslom.
 
- Takođe, izuzetno je važno da se jasno utvrdi da li je doktorat ministra policije plagijat, ili ne. Javnost ima pravo da to zna – zaključuje LSVO.

(BILSV, 03.06.2014)




Odbori LSV | Utorak, 17. 01. 2012. | Komentara: 2

Vojska da ustupi napuštene prostore

ZRENJANIN – Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton apelovao je danas na Ministarstvo odbrane Republike Srbije da prihvati inicijativu novosadskog Društvenog centra da se prostor kasarne "Dr Arčibald Rajs" ustupi na korišćenje udruženjima građana i mladim aktivistima.
Izjave | Utorak, 17. 01. 2012. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina je na putu kući

NOVI SAD –  Tokom proteklih deset godina usvojena su dva Omnibus zakona, novi Statut AP Vojvodine i Zakon o prenosu nadležnosti, ali to nije ni blizu onoga što je Pokrajini neophodno i za šta se Liga socijaldemokrata Vojvodine bori, istakao je zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.
Izjave | Ponedeljak, 16. 01. 2012. | Komentara: 2

Srbija nije monarhija

NOVI SAD - Predlog zakona o dvorskom kompleksu, koji predviđa niz privilegija i nastavak plaćanja troškova Aleksandra i Katarine Karađorđević iz budžeta (za šta je prošle godine izdvojeno 400.000 evra), pred poslanicima treba da brani ministar kulture Predrag Marković, koji je član Krunskog saveta, piše današnji Pres.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook