LSVO protiv svih oblika cenzure

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Utorak, 03. 06. 2014. | Komentara: 0

LSVO protiv svih oblika cenzure

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) je zabrinuta zbog učestalih slučajeva povlačenja tekstova, blogova i snimaka sa interneta, kao i prekidanja rada nekih internet stranica čega smo bili svedoci u prethodnim nedeljama.


LSV
 
- Ne želimo da ulazimo u to da li je reč o cenzuri ili autocenzuri, niti da licitiramo time ko je, zašto i kako do toga doveo. Činjenica je da je povlačenja tekstova i prekidanja rada pojedinih sajtova bilo. Činjenica je  i da tako nešto ne priliči demokratskoj zemlji na putu ka Evropskoj uniji. Ne želimo da pristanemo na stvaranje takve atmosfere u Srbiji u kojoj postoji i pomisao da ne smemo reći ili napisati ono što mislimo – navodi se u saopštenju LSVO.
 
Omladina Lige ističe da su sloboda mišljenja i izražavanja slobode zagarantovane Ustavom Republike Srbije i svako ko misli da može da ih ograniči, treba da shvati da se, pored toga što radi protivno ustavnim načelima, bavi nemogućim poslom.
 
- Takođe, izuzetno je važno da se jasno utvrdi da li je doktorat ministra policije plagijat, ili ne. Javnost ima pravo da to zna – zaključuje LSVO.

(BILSV, 03.06.2014)




Odbori LSV | Utorak, 23. 08. 2011. | Komentara: 0

Zakon o javnoj svojini put ka decentralizaciji

ZRENJANIN - Nacrt zakona o javnoj svojini, kao i javna rasprava koja mu predstoji, je veliki uspeh i realizacija 11-ogodišnje inicijative Lige socijaldemokrata Vojvodine, ocenila je danas Ivana Ludoški, članica IO GrO LSV Zrenjanin. Ona je na konferenciji za novinare podsetila da je oko suštine teksta u velikoj meri postignuta saglasnost, a da se njegova dopuna očekuje kroz javnu raspravu.
Izjave | Petak, 19. 08. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Uradili smo posao koji se čeka 11 godina

BEOGRAD - Predsednik Radne grupe za izradu zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš izjavio je sinoć u emisiji Oko na Radio televiziji Srbije da je prilikom izrade zakona bilo neophodno razgovarati direktno sa predstavnicima političkih partija da bi se izbegla situcija koju smo imali prilikom usvajanja Statuta AP Vojvodine.
Izjave | Petak, 19. 08. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Uradio sam kako je Cvetković rekao

NOVI SAD - Predsednik radne grupe za izradu zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš izjavio je za današnji Dnevnik da je pre predaje nacrta zakona o javnoj svojini imao nameru da sazove radnu grupu da bi se svi članovi mogli izjasniti o tekstu, ali da je premijer Srbije Mirko Cvetković ocenio da to nije potrebno.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook