LSVO punopravna članica ECOSY asocijacije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2013. | Komentara: 0

LSVO punopravna članica ECOSY asocijacije

NOVI SAD, 11. mart - Na Kongresu Evropske asocijacije socijaldemokratske omladine održanom u subotu u Švedskoj, Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine dobila je status punopravne članice.

LSV

ECOSY (European Community Organization of Socialist Youth) je krovna organizacija socijaldemokratskih podmladaka Evrope, a broji 63 organizacije iz 47 zemalja koje zastupaju socijaldemokratske vrednosti u institucijama Evropske unije.
ECOSY je takođe podmladak Partije evropskih socijalista, kao i Grupe Progresivnog saveza socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu.
Dobijanje statusa punopravne članice ove asocijacije jasna je podrška naporima Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine u širenju socijaldemokratskih ideja u regionu, a predstavlja značajnu mogućnost za dalje delovanje naše organizacije na evropskom nivou.
Punopravno članstvo u ovoj asocijaciji prvenstveno imaju omladine političkih organizacija iz zemalja Evropske unije i zemalja kandidata, tako da je ova odluka za podmladak iz Srbije presedan, što jasno govori o uspešnim međunarodnim aktivnostima Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine, kao i o njenoj prepoznatljivosti van granica Srbije.

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Utorak, 11. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina nije problem. Ona je rešenje!

Pozivam sve važne činioce našeg društva da najzad prihvate potrebu decentralizacije Srbije i istinu o tome šta je to autonomija Vojvodine. Važno je i zbog neophodne modernizacije našeg državnog sistema, koji bi morao da podrazumeva decentralizaciju, ali i zbog pojma autonomije Vojvodine koji svi centralistički i nacionalistički režimi zloupotrebljavaju decenijama unazad.
Izjave | Ponedeljak, 10. 06. 2024. | Komentara: 0

Olenik: U Vojvodini je sve počelo, u Vojvodini će se i završiti

Član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su „nad našim narodom počinjeni brojni i strašni zločini, da mi nismo zapodenuli ratove u svetu i da smo za agresore bili kolateralna šteta“ nije istinita.
Saopštenja | Nedelja, 09. 06. 2024. | Komentara: 0

A sada organizovati sabor za ispravnu pijaću vodu u Vojvodini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva predsednika i premijera Srbije Aleksandra Vučića i Miloša Vučevića da posle velikog „svesrpskog“ političkog sabora, koji je juče održan u Beogradu, organizuju i sabor za ispravnu pijaću vodu, na kom bi se progovorilo o problemu vode koji ima preko 700.000 građana Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook