Lustracija nije lov na veštice

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.

"Lustracija ne pretstavlja lov na veštice, niti je treba shvatiti kao oblik revanšizma ili osvete. Ali oni koji su se ogrešili o zakon, moraju za to i da odgovaraju " istakao je Ćirin. Takođe, on je podsetio da lustracija nije sprovedena iako zakon postoji već sedam godina, ističući kako je Vojislav Koštunica bio najveći kočničar u sprovođenju tog zakona. Ćirin je dodao da se Liga zalaže za produženje važenja zakona za još 10 godina.

"Lustracija je najbolje efekte imala u bivšoj Istočnoj Nemačkoj i Češkoj, ali i u drugim "mladim demokratijama" које su želele da se zaštite od reakcionih snaga bivšeg režima " podsetio je Dušan Vladislav, potpredsednik GrO LSV Vršac. U okviru kampanje "Podvuci liniju" vršački ligaši imali su i svoj štand u centru grada, na kojem su sugrađanima delili propagandni materijal i objašnjavali im cilj kampanje.

(BILSV, 27. 10. 2010.)




Događaji | Nedelja, 09. 12. 2012. | Komentara: 0

Stigao guseničar do zavejanih delegata

09:30 BAČKI PETROVAC/SILBAŠ – Bager guseničar stigao je do zavejanog autobusa u kom su delegati i delegatkinje Lige socijaldemokrata Vojvodine i pomerio ih 500 metara, te se sada nalaze na 1,5 kilometar od Silbaša. Međutim, naišli su na kolonu koja je od sinoć zavejana sa obe strane i ne mogu dalje.
Događaji | Nedelja, 09. 12. 2012. | Komentara: 0

Delegati LSV Sombor od sinoć zaglavljeni u snegu!

BAČKI PETROVAC/SILBAŠ – Delegati i delegatkinje koji su se sa IX Kongresa LSV vraćali u Sombor, od sinoć su zavejani na putu Bački Petrovac-Silbaš.
Izbori LSV | Subota, 08. 12. 2012. | Komentara: 1

Podrška brojnih prijatelja iz zemlje, regiona i Evrope

NOVI SAD – Današnjem IX Kongresu Lige socijaldemokrata Vojvodine, kao gosti prisustvovali su lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić, predsednik Socijaldemokratske unije Žarko Korać, potpredsednik Liberalno-demokratske partije Dušan Mijić, potpredsednica Demokratske stranke Vesna Martinović, kao i visoki funkcioneri Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor i Šandor Egereši i predsednik Vojvođanske akademije nauke i umetnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook