Lustracija nije lov na veštice

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.

"Lustracija ne pretstavlja lov na veštice, niti je treba shvatiti kao oblik revanšizma ili osvete. Ali oni koji su se ogrešili o zakon, moraju za to i da odgovaraju " istakao je Ćirin. Takođe, on je podsetio da lustracija nije sprovedena iako zakon postoji već sedam godina, ističući kako je Vojislav Koštunica bio najveći kočničar u sprovođenju tog zakona. Ćirin je dodao da se Liga zalaže za produženje važenja zakona za još 10 godina.

"Lustracija je najbolje efekte imala u bivšoj Istočnoj Nemačkoj i Češkoj, ali i u drugim "mladim demokratijama" које su želele da se zaštite od reakcionih snaga bivšeg režima " podsetio je Dušan Vladislav, potpredsednik GrO LSV Vršac. U okviru kampanje "Podvuci liniju" vršački ligaši imali su i svoj štand u centru grada, na kojem su sugrađanima delili propagandni materijal i objašnjavali im cilj kampanje.

(BILSV, 27. 10. 2010.)




Forum žena LSV | Ponedeljak, 05. 11. 2012. | Komentara: 0

Dve akcije vršačkih ligašica

VRŠAC – Po završetku akcije ,,Solidarnost za sve"Forum žena Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vršac uručio je gradskoj organizaciji Crvenog krsta odeću, obuću i ostale potrebštine za najugroženije sugrađane.
Odbori LSV | Ponedeljak, 05. 11. 2012. | Komentara: 0

Šibul: Pijaca u centru Kikinde biće kao Limanska u Novom Sadu

KIKINDA – Direktor najmlađeg javnog preduzeća u kikindskoj opštini „Gradsko zelenilo i pijace“ Miloš Šibul rekao je za „Dnevnik“ da je to preduzeće u prethodnoj godini poslovalo pozitivno, a da zaposleni održavaju javne površine u gradu i vode računa o pijacama. On je istakao da se najveća pijaca nalazi u centru grada, te da je na tom prostoru i najviše problema.
Izjave | Ponedeljak, 05. 11. 2012. | Komentara: 0

Poljoprivrednici su nedovoljno zastupljeni

NOVI SAD – Za razliku od nekolicine drugih stranala, od pet narodnih poslanika Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije, čak troje se na neki način bave poljoprivredom. Jedan od njih je Đorđe Stojšić koji je po prvi put u Parlamentu. Pre pet godina deda mu je ostavio vinograd na kojem radi i planira da otvori vinariju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook