Marton (LSV-VOJVOĐANI): Objaviti imena napadača na Predraga Voštinića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 09. 2023. | Komentara: 0

Marton (LSV-VOJVOĐANI): Objaviti imena napadača na Predraga Voštinića

Novi Sad, 11. septembar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI snažno osuđuje jučerašnji napad na Predraga Voštinića iz kraljevačkog Lokalnog fronta.

LSV

Sumnje da ovaj napad nije slučajan i da je vezan za politički aktivizam Voštinića, jasan su poziv nadležnim državnim da pod hitno utvrde sve detalje napada i o njima obaveste javnost.

Insistiramo od vlasti objave imena napadača.

Samo objavljivanje imena napadača može doprineti dovoljnoj pažnji ovog slučaja, a na taj način bi se smanjili izgledi za neke naredne napade. 

Bliže se izbori, politička temperatura raste, te se može očekivati porast prisustva nasilja, ucena, brutalnosti i drugih režimskih, navijačkih i siledžijskih metoda, već dobro poznatih u našem društvu.

Očito je da političke organizacije i udruženja moraju da se organizuju i tako suprotstave i zaštite od narastajućeg nasilja.

Nasilje ne sme biti oružje koje nedemokratska vlast koristi u političkoj borbi!


Aleksandar Marton
portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani




Izjave | Nedelja, 03. 04. 2011. | Komentara: 0

Marton: Sav gradski inventar ne pripada Zrenjaninu

ZRENJANIN - Iako se služe imovinom na svojoj teritoriji, opštine tom imovinom ne raspolažu. Pošto se, prema važećem zakonu, za sve se pita centralna vlast, zbog gomile dozvola, ni u najmanjem zaseoku nije lako otvoriti prodavnicu, preno je danas RTS.
Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica tragične pogibije Olega Nasova

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i zamenik gradonačelnika Zoran Mandić, povodom obeležavanja godišnjice tragične pogibije Novosađanina Olega Nasova, položili su danas cveće na spomen-ploču na platou ispred Varadinskog mosta.
Iz medija | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Hoćemo imovinu, novac i policijsku upravu za Vojvodinu

NOVI SAD - Spremni smo da s Beogradom razgovaramo o našim stavovima da bi Vojvodini trebalo da bude vraćena sva imovina koja joj je 1988. oduzeta, poput puteva, železnice, elektroprivrede i lutrije, ali nismo spremni da od njih odustanemo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook