Marton (LSV): Predsednik i premijerka etiketiraju novinare i gaze slobodu medija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 17. 04. 2023. | Komentara: 0

Marton (LSV): Predsednik i premijerka etiketiraju novinare i gaze slobodu medija

ZRENJANIN – Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da su pretnje novinarima nedopustive, pogotovo od strane predsednika republike i premijerke.

LSV

- Sloboda medija, kojoj svi težimo, podrazumeva i različite uređivačke politike, a javni funkcioneri trebali bi da imaju visok stepen tolerancije na kritiku. Nažalost, u Srbiji najviši državni funkcioneri rade potpuno suprotno. Svakodnevno etiketiraju novinare, a često to rade na vrlo vulgaran i primitivan način – kazao je Marton za „Danas“.

On smatra da to ima efekta na slobodu izražavanja novinara i da mnogi od njih „posustaju na putu profesionalnog novinarstva“.

- To je veoma izraženo i na nivou lokalnih medija. Narativ koji koriste predsednik republike ili premijerka zastrašuje lokalne novinare, koji su, često, daleko od javnosti i samim tim su ugroženiji. Da bi sačuvali kakvu-takvu finansijsku sigurnost, ali i bezbednost, oni posežu za autocenzurom i njihov rad prestaje da bude profesionalan. Sa par izuzetaka, u Srbiji su lokalni mediji postali informativni bilteni vlasti, koji su u potpunosti zatvoreni za drugačije mišljenje. To se, praktično, i ne može nazvati novinarstvom. Strah je učinio svoje - kaže Aleksandar Marton.

(SzILSV, 17.04.2023)




Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Konferencija za štampu Gradske organizacije u Subotici

SUBOTICA - Predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić istakao je danas da loši demografski pokazatelji zahtevaju preduzimanje koraka kako bi se negativni trendovi zaustavili, te da se zbog toga Liga zalaže da se trudnicama obezbedi naknada u visini pune plate.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Performans za subotičko pozorište

SUBOTICA - Povodom Svetskog dana pozorišta, 27. marta, Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici organizovala je juče performans ispred zgrade Narodnog pozorišta u izgradnji.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Vratiti imovinu lokalnim samoupravama i Pokrajini

SUBOTICA - Liga socijaldemokrata Vojvodine pokreće inicijativu da se konačno zakonski uredi pitanje vraćanja imovine Vojvodini, odnosno svim lokalnim samoupravama u Srbiji, istakao je danas predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook