Marton u Sarajevu na regionalnom skupu socijaldemokrata

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 05. 11. 2012. | Komentara: 0

Marton u Sarajevu na regionalnom skupu socijaldemokrata

SARAJEVO – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton učestvovao je na međunarodnoj konferenciji socijaldemokratskih partija i sindikata jugoistočne Evrope u Sarajevu.

aleksandar Marton

Dvodnevna konferencija pod nazivom "Socijaldemokrati i sindikati zajedno ka ekonomskoj i socijalnoj pravdi za radnike i radnice", za temu je imala analizu mogućnosti bolje saradnje socijaldemokratskih partija i sindikata, a sve u cilju stvaranja socijalne države blagostanja i boljeg položaja radnika. Predstavnici partija i sindikata iz Slovenije, Hrvatske, BIH, Srbije, Crne Gore, Albanije, Makedonije, Velike Britanije i Švedske zaključili su da je potrebno učiniti korake ka aktivnijem radu partija na levici i intenzivirati saradnju sa sindikatima.
Aleksandar Marton ističe da je dogovoreno formiranje koordinacionog tela partija i sindikata jugoistočne Evrope, koje će intinzivirati rad i delovati na formiranje što kvalitetnije okvira u kojem će partije levice i sindikati zajednički predlagati zakonska rešenja i stvarati dobar milje u kojem će dominirati ideje demokratske levice. Takođe, učesnici konferencije kritički su se osvrnuli na pojedina desna skretanja na demokratskoj levici i ocenjeno je da socijademokratija jeste u krizi, ali da se korektnim ideološkim radom, borbom za principe demokratske levice, stvari mogu popraviti.
 
(BILSV, 05. 11. 2012.)



Iz medija | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: U petak sastanak Čanka i Cvetkovića

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastaće se u petak s premnjerom Srbije. Mirkom Cvetkovićem od koga će zatražiti pokretanje procesa donošenja zakona o imovini i prihodima Vojvodine, potvrdio je Dnevniku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš. On je kazao da do ovog sastanka dolazi nakon incijative Lige, koja je pre dva meseca najavila pritisak na republičke organe vlasti za donošenje ovih zakona.
Odbori LSV | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Zastava AP Vojvodine se zavijorila i u Baču

NOVI SAD - Zastava AP Vojvodine od pre neki dan se vijori i na jarbolu ispred zgrade Skupštine opštine Bač. Ovo je 11 opština koja je istakla zastavu od početka akcije članova i aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su, krajem februara, u opštinama gde zastave nije bilo, organizovali predaju zastava predstavnicima lokalne samouprave i zatražili da one budu istaknute u skladu sa Ustavom, zakonima i odlukom Skupštine AP Vojvodine.
Izjave | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook