Marton: Hoće li država opet ćutati na provokacije Orbana?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 08. 06. 2020. | Komentara: 0

Marton: Hoće li država opet ćutati na provokacije Orbana?

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton postavio je juče pitanje čelnicima Srbije, do kad će ćutati na teritorijalne provokacije mađarskog premijera Viktora Orbana. 

LSV

Kako su mediji preneli, Orban je ispred zgrade parlamenta u Budimpešti otkrio spomenik povodom 100. godišnjice Trijanonskog mirovnog sporazuma, kojim je Mađarska, kao strana-gubitnica u Prvom svetskom ratu, izgubila dve trećine teritorije i trećinu stanovništva. Spomenik prikazuje delove nekadašnje Ugarske, a koji su danas delovi Srbije, Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Austrije, Rumunije, Ukrajine. Trijanonski sporazum Orban sve češće u govorima upoređuje s današnjim Briselom i navodnom tamošnjom antimađarskom urotničkom politikom. 

- Pitanje za premijerku, predsednika i šlager-pevača, ministra spoljnih poslova: hoće li država i dalje ćutati na konstantne provokacije i bezobrazluke Viktora Orbana? - napisao je Marton na Tviteru. 

Upitao je i da li takve izjave spadaju u „najbolje odnose ikada u istoriji između Srbije i Mađarske, kojima se hvale srpski zvaničnici“.

(SzILSV, 08.06.2020)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook