Marton: Izborni proces u Srbiji prepun manjkavosti, zaostajemo za Evropom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 11. 02. 2022. | Komentara: 0

Marton: Izborni proces u Srbiji prepun manjkavosti, zaostajemo za Evropom

ZRENJANIN – Opozicione stranke ističu da postoji otvorena sumnja u vezi predstojećeg izbornog procesa zbog čega je potrebna pojačana kontrola na samim glasačkim mestima kako bi se onemogućio svaki pokušaj krivotvorenja izborne volje građana. Istraživanje Danasa pokazuje da opozicione stranke u Zrenjaninu, Majdanpeku, Vranju, Zaječaru, Nišu, Subotici, Kragujevcu, Šapcu, Novom Sadu i Užicu već uveliko rade na prikupljanju i obuci kontrolora. Liga socijaldemokrata Vojvodine kontrolisaće izborni proces u svim vojvođanskim gradovima i opštinama.

LSV

– Liga ima dobru i razgranatu partijsku infrastrukturu i naši aktivisti će pokriti sva biračka mesta na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine. Kao što je to bilo i prilikom ranijih izbornih procesa, i ovoga puta ćemo sprovesti kvalitetnu obuku kontrolora i na taj način doprineti regularnosti izbora - kaže za Danas Aleksandar Marton, portparol LSV.

On dodaje da je veoma loše što se u Srbiji, i posle 32 godine od vraćanja višepartijskog sistema, i dalje govori o mogućim krađama, bugarskim vozovima i drugim nepravilnostima na biračkim mestima. Kada pogledamo zemlje u okruženju, jasno je da ozbiljno zaostajemo, naglašava Marton.

(SzILSV, 11.02.2022)



Iz medija | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Hoćemo imovinu, novac i policijsku upravu za Vojvodinu

NOVI SAD - Spremni smo da s Beogradom razgovaramo o našim stavovima da bi Vojvodini trebalo da bude vraćena sva imovina koja joj je 1988. oduzeta, poput puteva, železnice, elektroprivrede i lutrije, ali nismo spremni da od njih odustanemo.
Odbori LSV | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Preko 530 potpisa za Liginu inicijativu

BAČKA TOPOLA - Aktivisti Opštinske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Topola prikupili su do sada više od 530 potpisa podrške inicijativi LSV da trudnice u svim lokalnim samoupravama u Vojvodini tokom porodiljskog odsustva imaju pravo na punu platu, izjavila je danas predsednica Foruma žena OO LSV Bačka Topola Hajnalka Malacko Virag.
Odbori LSV | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Za pet godina četvrtina stanovnika biće starija od 65 godina

RUMA - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Rumi završio je akciju prikupljanja potpisa sugrađana u akciji "Puna plata za trudnice", a prikupljeno je oko 300 potpisa, istaknuto je danas na konferenciji za novinare u ovom odboru.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook