Marton: Izborni proces u Srbiji prepun manjkavosti, zaostajemo za Evropom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 11. 02. 2022. | Komentara: 0

Marton: Izborni proces u Srbiji prepun manjkavosti, zaostajemo za Evropom

ZRENJANIN – Opozicione stranke ističu da postoji otvorena sumnja u vezi predstojećeg izbornog procesa zbog čega je potrebna pojačana kontrola na samim glasačkim mestima kako bi se onemogućio svaki pokušaj krivotvorenja izborne volje građana. Istraživanje Danasa pokazuje da opozicione stranke u Zrenjaninu, Majdanpeku, Vranju, Zaječaru, Nišu, Subotici, Kragujevcu, Šapcu, Novom Sadu i Užicu već uveliko rade na prikupljanju i obuci kontrolora. Liga socijaldemokrata Vojvodine kontrolisaće izborni proces u svim vojvođanskim gradovima i opštinama.

LSV

– Liga ima dobru i razgranatu partijsku infrastrukturu i naši aktivisti će pokriti sva biračka mesta na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine. Kao što je to bilo i prilikom ranijih izbornih procesa, i ovoga puta ćemo sprovesti kvalitetnu obuku kontrolora i na taj način doprineti regularnosti izbora - kaže za Danas Aleksandar Marton, portparol LSV.

On dodaje da je veoma loše što se u Srbiji, i posle 32 godine od vraćanja višepartijskog sistema, i dalje govori o mogućim krađama, bugarskim vozovima i drugim nepravilnostima na biračkim mestima. Kada pogledamo zemlje u okruženju, jasno je da ozbiljno zaostajemo, naglašava Marton.

(SzILSV, 11.02.2022)



Saopštenja | Četvrtak, 19. 09. 2024. | Komentara: 0

U Vučićevom ekonomskom tigru pokvareni mamografi. Zašto?

Liga socijademokrata Vojvodine – VOJVOĐANI traži od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove vodeće saradnice u Vojvodini, pokrajinske premijerke Maje Gojković da saopšte javnosti zašto su aparati za mamografiju u Institutu za onkologiju Vojvodine i Domu zdravlja „Novi Sad“ u kvaru.
Izjave | Sreda, 18. 09. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Za reviziju istorije je potrebno obrazovanje i znanje

Komentarišući izjavu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da bi grob Josipa Broza Tita trebalo da bude izmešten iz Kuće cveća, te da bi i grobove narodnih heroja Ribara, Pijade, Đakovića i Milutinovića trebalo izmestiti sa Kalemegdana, član Predsedništva Lige socijaldemokrata – VOJVOĐANI i advokat Aleksandar Olenik kaže da je za reviziju istorije potrebno obrazovanje i znanje. 
Odbori LSV | Utorak, 17. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI traže od gradonačelnika Zrenjanina sednicu skupštine o Linglongu

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas zahtev zrenjaninskom gradonačelniku Simi Salapuri da inicira održavanje sednice gradske skupštine o radu fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook