Marton: Ministar Ružić narušava sekularnost Republike Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 15. 12. 2022. | Komentara: 0

Marton: Ministar Ružić narušava sekularnost Republike Srbije

Novi Sad, 15. decembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poručuje ministru prosvete Branku Ružiću da nabavi Ustav Republike Srbije i pročita njegov 11. član koji glasi: „Republika Srbija je svetovna država. Crkve i verske zajednice su odvojene od države. Nijedna religija ne može se uspostaviti kao državna ili obavezna.“

LSV

Tada bi ministar Ružić, verovatno, shvatio da je Srbija svetovna država i da su njegove „konsultacije“ po manastirima nešto što narušava ustavni sistem naše zemlje.

Ministar bi umesto manastirskih aktivnosti morao da se pozabavi statusom prosvete i prosvetnih radnika u našem društvu.

Da, mnogo je bitnije da se reši pitanje niskih zarada i bezbednosti naših učitelja i profesora. 

Ministre, naše profesore maltretiraju u školama.

Umesto da snažno podrži zahtev da prosvetni radnici dobiju status službenog lica, ministar najavljuje nekakakav crkveni naučno-obrazovni centar.

Znamo da je Ružićev SPS daleko od partije levice, a sada znamo i da ne znaju da gledaju u kalendar, i umesto 2022. vide 1022. godinu i žive i ponašaju se u skladu sa tim vremenom.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Izjave | Subota, 13. 07. 2024. | Komentara: 0

Vučić izmišlja neprijatelje, atentate, ličnu ugroženost ili ugroženost svoje porodice...

Aleksandar Olenik, advokat i član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da region želi uništenje Srbije, kaže da su „svi nacionalisti i agresori uvek izmišljali protivnike, ugroženost naroda ili moguće napade drugih država".
Saopštenja | Četvrtak, 11. 07. 2024. | Komentara: 0

Delegacija LSV - VOJVOĐANI na komemoraciji u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI boravila je danas u Bosni i Hercegovini na komemoraciji povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici.
Izjave | Četvrtak, 11. 07. 2024. | Komentara: 0

Vreme je da se okrenemo saradnji i reformi Srbije

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš kaže za Danas da je ekspanzionizam kao koncept politička ideja koja se kao bumerang vrati onom narodu koji je pokreće na najgori mogući način.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook