Marton: Ministar Ružić narušava sekularnost Republike Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 15. 12. 2022. | Komentara: 0

Marton: Ministar Ružić narušava sekularnost Republike Srbije

Novi Sad, 15. decembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poručuje ministru prosvete Branku Ružiću da nabavi Ustav Republike Srbije i pročita njegov 11. član koji glasi: „Republika Srbija je svetovna država. Crkve i verske zajednice su odvojene od države. Nijedna religija ne može se uspostaviti kao državna ili obavezna.“

LSV

Tada bi ministar Ružić, verovatno, shvatio da je Srbija svetovna država i da su njegove „konsultacije“ po manastirima nešto što narušava ustavni sistem naše zemlje.

Ministar bi umesto manastirskih aktivnosti morao da se pozabavi statusom prosvete i prosvetnih radnika u našem društvu.

Da, mnogo je bitnije da se reši pitanje niskih zarada i bezbednosti naših učitelja i profesora. 

Ministre, naše profesore maltretiraju u školama.

Umesto da snažno podrži zahtev da prosvetni radnici dobiju status službenog lica, ministar najavljuje nekakakav crkveni naučno-obrazovni centar.

Znamo da je Ružićev SPS daleko od partije levice, a sada znamo i da ne znaju da gledaju u kalendar, i umesto 2022. vide 1022. godinu i žive i ponašaju se u skladu sa tim vremenom.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Saopštenja | Nedelja, 23. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Po 127. put zahtevamo, rešite problem protivgradne zaštite!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI po 127. put postavlja pitanje vlastima kada će rešiti problem protivgradne zastite.

Saopštenja | Nedelja, 23. 06. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani moraju da imaju ispravnu pijaću vodu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak, posle nestanka električne energije u nekoliko susednih zemalja, da „Srbija mora da ima struju“. 
Iz medija | Subota, 22. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Uskoro ćemo imati nove izbore, građani sve teže žive

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš izjavio je da je on zadovoljan rezultatima izbora. On je gostujući u emisiji „Politbiro“ istakao i da ne očekuje da će vlasti formirane nakon decembarskih i junskih izbora dočekati pun mandat, kako je najavljeno, jer su građani u sve težoj ekonomskoj situaciji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook