Marton: Ne sme se zaboraviti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 09. 11. 2011. | Komentara: 0

Marton: Ne sme se zaboraviti

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton saopštio je danas povodom 9. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv fašizma, rasizma, antisemitizma i ksenofobije da ovaj datum i ove godine treba da upozori na sve opasnosti koje se nadvijaju nad društvom.

Marton

- Zlo koje je čovečanstvu naneo fašizam ne sme se zaboraviti, ali se mora i preventivno delovati kako se nikada više ne bi ponovilo. To je obaveza nas koji učestvujemo u vršenju vlasti, ali i svih građana svesnih značaja obeležavanja ne samo ovog, već i drugih datuma koji podsećaju na žrtve fašizma i antisemitizma - smatra Marton. U saopštenju on dalje navodi da mi pripadamo porodici evropskih naroda koji su dali pun doprinos antifašističkoj borbi i da smo u obavezi da tu tekovinu poštujemo i razvijamo.

- Grad Zrenjanin takođe je podneo žrtve fašističke okupacije, kada je nestala čitava njegova jevrejska populacija. I mi smo, dakle, imali svoju "Kristalnu noć" i samo stalnim podsećanjem i edukacijom mladih možemo sprečiti ponavljanje zločina, ali i pojavu svake vrste nasilja - saopštio je Aleksandar Marton.

Deveti novembar obeležava se u znak sećanja na nacističko divljanje ulicama nemačkih gradova pre sedamdeset tri godine. Događaj iz 1938. godine, poznat kao "Kristalna noć", predstavljao je uvod u masovno uništenje Jevreja, ali i najavu najstrašnijeg sukoba u istoriji čovečanstva - Drugog svetskog rata.

(BILSV, 09.11.2011.)



Događaji | Sreda, 15. 05. 2013. | Komentara: 0

Obnovljen vozni park JP „Gradsko zelenilo i pijaca“

KIKINDA - Vozni park Javnog preduzeća „Gradsko zelenilo i pijaca“ od juče je bogatiji za nekoliko mašina vrednih 2,6 miliona dinara, a koje su namenjene obavljanju svih komunalnih delatnosti.
Događaji | Utorak, 14. 05. 2013. | Komentara: 0

Veliko interesovanje za projekte za mlade

NOVI SAD – Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu rekla je danas da je ovom sekretarijatu u veoma kratkom roku pristiglo 250 projekata iz oblasti politike za mlade, od kojih je konkursna komisija odabrala 68 za finansiranje.
Odbori LSV | Utorak, 14. 05. 2013. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast krije prihode

ZRENJANIN – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Vladimir Milošev upozorio je opet danas da većina funkcionera zrenjaninske vlasti nije prijavila svoje prihode Agenciji za borbu protiv korupcije, što je njihova zakonska obaveza.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook