Marton: Srbija se mora suočiti sa zlodelima iz devedesetih

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 18. 03. 2013. | Komentara: 0

Marton: Srbija se mora suočiti sa zlodelima iz devedesetih

NOVI SAD - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton smatra da inicijativu za izmenu Zakona o lustraciji treba podržati, kao i obnavljanje ove teme.

LSV

– Srbija jedino onda može da postane normalna zemlja ako se lustracija sprovede i ako se suočimo sa zlodelima počinjenim devedesetih godina prošlog veka. Dok smo ranije bili usamljeni sa našim zahtevom, dotle sada i druge stranke podržavaju tu ideju i LSV staje na stranu tih stranaka. Produženjem roka važnosti ovog zakona do 2023. godine  doprinelo bi se  tome da nadležna komisija započne svoj rad i imenuje one ljude koji su na nekin način predstavljali deo režima pre promene sistema – rekao je Marton za Mađar so.
Prema njegovim rečima, oni koji su i u devedesetim godinama bili na vlasti nisu podržavali lustraciju.  
– Verujem da sada već stvarno sve značajne političke snage prepoznaju značaj lustracije. Samo jednistveni i  uz politički konsenzus može da se sprovede taj proces – kazao je Aleksandar Marton, navodeći da bez obzira koje je stranke neko član ili funkcioner, mora da zna da ugrožava budućnost Srbije ukoliko izostane suočavanje sa prošlošću.

(BILSV, 18.03.2013)



Omladina LSV | Petak, 06. 05. 2011. | Komentara: 0

1000 balona povodom Dana pobede nad fašizmom

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine obeležiće u nedelju 8. maja Dan pobede nad fašizmom puštanjem 1000 balona u centru Novog Sada. Tim povodom LSVO će najpre organizovati uličnu akciju u Zmaj Jovinoj ulici ispred broja 19. sa početkom u 12 časova.
Iz medija | Četvrtak, 05. 05. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Vojvodini vratiti svu imovinu

NOVI SAD " Potpredsednica Skupštine Vojvodine i visoka funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine, Maja Sedlarević, ukazala je u intervjuu za Vojvođanski magazin da su se konačno stvorili uslovi za usvajanje zakona o prihodima i imovini AP Vojvodine, podsetivši da LSV još od poslednjih izbora 2008. godine insistira na njihovom donošenju.
Izjave | Četvrtak, 05. 05. 2011. | Komentara: 0

Neophodan uslov za status kandidata i razvoj Srbije

NOVI SAD - Radna grupa za izradu zakona koji se tiče imovine i prihoda AP Vojvodine trebalo bi da u toku naredne sedmice ima prvi sastanak, na kome će i praktično krenuti s radom. Bojan Kostreš, predsednik radne grupe i zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine, objašnjava za Danas da je reč o zakonu o javnoj svojini Republike Srbije, u okviru kojeg će biti delovi posvećeni Pokrajini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook